Barachet Xavier o Marku Kopljaru: Uvjeren sam da je najbolji desni bek na svijetu!

Utorak, 22. siječnja 2013. 23:59 Napisao/la  SC

Imamo toliko zlatnih medalja, tako da ćemo biti razočarani ako ne odemo do kraja. Naviknuti smo na pobjede, one su naša droga, kaže Nikola Karabatić uoči utakmice protiv Hrvatske

Nikola Karabatić najavio je utakmicu protiv Hrvatske za francuski Le Monde, naglasivši da je francuska momčad itekako motivirana još jednom dokazati da je najbolje na svijetu

- Protiv Hrvatske su uvijek bile velike utakmice s posebnim nabojem. Uvijek je bilo napeto, pobjednik se odlučivao u zadnjim sekundama. Imamo toliko zlatnih medalja, tako da ćemo biti razočarani ako ne odemo do kraja. Naviknuti smo na pobjede, one su naša droga, kaže Karabatić.

Tjednik L'Equipe objavio je analizira hrvatskih igrača kroz perspektivu igrača francuske reprezentacije koji su direktni protivnici na terenu:

Thierry Omeyer o Mirku Aliloviću: Krupan vratar koji je još uvijek dosta mlad i tek je počeo skupljati iskustvo. Za svojih 28 godina jako je zreo vratar koji je pravi primjer jugoslavenske škole. Jako dobro surađuje sa svojom obranom.

Nikola Karabatić o Dragi Vukoviću: Kompletan igrač, jako dobar u igri jedan na jedan i agresivan u obrani što je vrlo važno kada znamo da Hrvatska bazira svoju igru na obrani.

Daniel Narcisse o Domagoju Duvnjaku: Odličan igrač, u obrani 6-0 može čuvati 'trojku'. Jako je agresivan u napadu, jako dobro mijenja brzinu i smjer igre. Dobro se slaže i s pivotom Vorijem.

Barachet Xavier o Marku Kopljaru: Razgovarao sam s njim nakon EURO-a 2010. godine. Tada je još bio mlad i nakon tog natjecanja kazao mi je kako ima osjećaj kako je njegova rukometna karijera gotova. Od tada se drastično promijenio na bolje. Zna sve i odlično čita igru. Uvjeren sam da je najbolji desni bek na svijetu

Cedric Sorhaindo o Igoru Voriju: Jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji. Ogroman je i jako ga je teško proći, ne samo zbog defenzivnih kvaliteta, nego i zato što zauzima mnogo prostora. U napadu je ubojit.

Samuel Honrubia o Ivanu Ninčeviću i Lovru Špremu: Ninčević je izraziti tehničar, a Šprem je mlad i ovo mu je prvo veliko natjecanje i imat će ogroman motiv.

Luc Abalo o Ivanu Čupiću: Ne mogu reći puno o njemu. Dobar je strijelac s krila, kao i iz penala. Fizički nije učinkovit ili impresivan.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.