Labinjan Fran Mileta otpao s popisa putnika za rukometno EP zbog ozljede gležnja

Četvrtak, 19. prosinca 2019. 17:04 Napisao/la  SC
Fran Mileta neće na Europsko prvenstvo
Fran Mileta neće na Europsko prvenstvo Foto: HRS

Nakon Lovre Mihića, s popisa putnika na Europsko rukometno prvenstvo sljedeće godine koje organiziraju Austrija, Norveška i Švedska otpao je i Fran Mileta.

I on je doživio istu ozljedu kao i krilo poljske Wisle. Riječ je o distorziji gleżnja s posljedičnom rupturom prednjeg talofibularnog ligamenta i parcijalnom rupturom strażnjeg donjeg tibiofibularnog ligamenta i kalkaneofibularnog ligamenta.

Magnetska snimka u klinici za Traumatologiju danas pokazala je da mladi Labinjanin mora propustiti europsku smotru, odnosno da ga čeka minimalno četiri do šest tjedana pauze.

Izborniku Lini Červaru tako su na raspolaganju ostala tri desna krila od kojih će na put voditi dvojicu.

To su Zlatko Horvat, Vlado Matanović i Ivan Vida.

Podsjećamo prva faza priprema reprezentacije završava 23. prosinca.

Druga počinje tri dana kasnije, 26. prosinca i bit će u Poreču, te trajati do 30. prosinca.

Završne pripreme također će biti u Poreču, od 01. do 07. siječnja 2020. godine, u sklopu kojih će se održati i Croatia kup, a na kojemu uz Hrvatsku još nastupaju BiH i Katar.

Hrvatska prvi dio Europskog prvenstva igra u Grazu, a suparnici su Crna Gora, Bjelorusija i Srbija.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.