Iz Varaždina kreće rukometni vlak za London, Balić zbog ozljede propušta kvalifikacije za OI

Ponedjeljak, 02. travnja 2012. 14:40 Napisao  Milan Kosanović

Uvjeren sam da će biti puno navijača iz obližnjeg Novog Marofa, a nadam se da će svi na tribinama i pred malim ekranima uživati u pravom rukometnom spektaklu, rekao je Blaženko Lacković

Hrvatska muška rukometna reprezentacija održala je konferenciju za novinare uoči kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre koji će se održati u Varaždinu, a na kojem će osim Hrvatske nastupiti reprezentacije Islanda, Čilea i Japana. Konferenciji su prisustvovali izbornik Slavko Goluža te igrači Ivan Čupić i Blaženko Lacković.

- Preostala su nam još četiri dana da se pripremimo za prvu utakmicu, u tom periodu najvažnije mi je vratiti igrače u sustav igre reprezentacije, a istovremeno ih osvježiti koliko god je to moguće, započeo je izbornik Slavko Goluža te nastavio.

- U igračima vidim veliki motiv, vidim da su željni igre i dokazivanja posebno zato jer ponovno igramo pred domaćom publikom. Nažalost, ostali smo bez Ivana Balića, osobno sam razgovarao s njimei složili smo se da je najbolje da ostane u Zagrebu s obzirom da još najmanje 4-5 dana ne može ništa s rukom. Što se tiče Manuela Štrleka njegova dijagnoza je dobra i on će već sutra trenirati, dok će Hrvoje Batinović biti ovdje samo kao osigurač u slučaju da se situacija oko Štrleka zakomplicira, rekao je izbornik i zaključio.

- Prvi put smo u Varaždinu, očekujem punu dvoranu i naravno veliku podršku s tribina.

Ljevoruki Ivan Čupić koji je nedavno potpisao ugovor s poljskim Kielcem naglasio je važnost prve utakmice s Japanom.

- Krećemo s pripremama sa samo jednim ciljem, a to su sve tri pobjede, rekao je Čupić te dodao:

- Prva utakmica na ovakvim turnirima je najvažnija, kad nekome kažeš Japan, Koreja ili Kina to odmah asocira na niske igrače, duboke poludivlje obrane. Mi moramo ostati smireni, umiriti njihovu igru te preko kontri i polukontri dolaziti do lakih pogodaka i naravno pobjede, rekao je Čupić te riječ predao Blaženku Lackoviću koji očekuje veliku podršku iz rodnog mu Novog Marofa.

- Sve utakmice na prvom mjestu moramo shvatiti maksimalno ozbiljno, u igri su Olimpijske igre i ulog je svakako jako velik, rekao je popularni Lac te nastavio:

- Uvjeren sam da će biti puno navijača iz obližnjeg Novog Marofa, a nadam se da će svi na tribinama i pred malim ekranima uživati u pravom rukometnom spektaklu. Na koncu vjerujem da će upravo iz Varaždina krenuti olimpijski vlak za London, zaključio je Blaženko Lacković.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.