Kvalifikacije za EP: Najbolje hrvatske rukometašice uvjerljive u Skopju, Andrea Penezić zabila 9 golova

Subota, 10. listopada 2015. 22:56 Napisao/la  SC

Susret 2. kola: Makedonija - Hrvatska 22:36 (11:15)

Kvalifikacije za EP rukometašica - skupina 4, 2. kolo

MAKEDONIJA - HRVATSKA 22:36 (11:15)

SRC Kale, Skopje. Gledatelja 800

Sutkinje: Ana Vranes i Marlies Wenninger (obje Austrija). EHF-delegat: Pero Marić (BiH)

MAKEDONIJA: Antic, Mitova, Stojanovska, Todorovska, Gakidova, Petkovska, Beleska, Despodovska 1, Nolevska, Gjeorgjievska 5, Nikolic, Keramichieva 4, Jovanovska, Ristovska 8, Livrinic, Sazdovska 4

HRVATSKA: Nemaškalo 2, Kožnjak 1, Grubišić 1, Mičijević 1, Penezić 9, Ježić 1, Milošević 2, Milanović-Litre 5, Janković, Džono 2, Marić 5, Franković 3, Nikšić 1, Bašić 3, Kapitanović, Bešen

Sedmerci: Makedonija 4 (3) Hrvatska 3 (1)

Isključenja: Makedonija 10 minuta Hrvatska 8 minuta

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u drugom kvalifikacijskom susretu za Europsko prvenstvo 2016. u Švedskoj nastavila je s pobjedama. U SRC Kale hrvatske rukometašice nadigrale su Makedoniju i s velikih +14 osigurale maksimalna četiri boda nakon dva susreta. 

Hrvatska je imala prvi napad u koji su krenula Andrea Penezić, Sonja Bašić, Katja Nemaškalo, Vesna Milanović-Litre Žana Marić i Ana Nikšić, dok se među vratnicama našla Ivana Kapitanović. 

Dobro su Hrvatice otvorile susret i nakon tri minute igre zgoditkom Žane Marić postavile 4:1. Dobra igra zadržala se sve do desete minute kada dvije minute isključenja zarađuje Andrea Penezić, a Makedonija to dobro iskorištava za smanjenje zaostatka. Serijom 2-0 Makedonija dolazi na samo pogodak zaostatka (5:6) nakon što sigurne bivaju Sara Ristovska i Elena Gjeorgijevska. S povratkom Penezić na teren i kompletnom ekipom, Hrvatska je pojačala tempo i u 16. minuti otišla na +3 (9:6). Bio je to znak za izbornika Simovskog da pozove minutu odmora. Ni time-out nije pomogao domaćinima, a čvrsta hrvatska obrana nije dopuštala Makedonkama da smanje zaostatak. Na odmor je Hrvatska otišla s +4 (15:11). 

U nastavak utakmice Hrvatice odlično ulaze, a Andrea Penezić, Sonja Bašić i Vesna Milanović-Litre u 38. minuti susreta Hrvatsku odvode na +8 (22:14) Makedonija nije mogla pratiti visok tempo naših djevojaka koje su vrlo spretno čuvale stečenu prednost, a u 50. minuti ju i dodatno povećale. Naime, u posljednjih deset minuta utakmice Hrvatska ulazi s +10 (29:19). Do posljednjeg sučeva zvižduka ta se prednost dodatno povećala stoga su izabranice Gorana Mrđena slavile 36:22. 

Hrvatsku je do slavlja vodila Andrea Penezić s devet pogodaka, po njih pet upisale su Vesna Milanović-Litre i Žana Marić. U protivničkoj ekipi istaknula se Sara Ristovska s osam zgoditaka. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.