KVALIFIKACIJE ZA EP

Hrvatske rukometašice poražene u Baru

Subota, 12. ožujka 2016. 22:24 Napisao/la  P. M.

Skupina 4, 4. kolo: Crna Gora - Hrvatska 31:29 (19:15).

Kvalifikacije za EP rukometašica - skupina 4, 4. kolo

CRNA GORA - HRVATSKA 31:29 (19:15)

SC Topolica, Bar. Gledatelja 3.200

Suci: Aleksandar Jović i Nedim Arnautović (oba BiH). EHF-delegatkinja: Svetlana Obučina (Srbija)

CRNA GORA: Rajčić, Petrović 4 (3), Radičević 5, Grbić, A. Bulatović, Hasanić, Pavičević, A. Klikovac 2, B. Klikovac 1, Jauković 2, Barjaktarović, K. Bulatović 8 (3), Ramusović 3, Mehmedović 1, Despotović, Raičević 5

HRVATSKA: Nemaškalo 2, Čović, Mičijević 4, Penezić 8, Ježić 3, Milošević, Milanović-Litre 2, Marić 6, Franković, Nikšić 1, Bašić 3, Kapitanović, Vidak, Bešen, Posavec, Razum

Sedmerci: Crna Gora 6 (6) Hrvatska 1 (0)

Isključenja: Crna Gora 4 minute Hrvatska 8 minuta

U Baru je završilo nešto drugačije negoli je to bio splitski slučaj prije dva dana. Crnogorke odnose pobjedu od dva pogotka prednosti (31:29) i zahvaljujući boljem međusobnom omjeru s Hrvatskom dolaze na prvo mjesto ljestvice. Poraz izabranica Gorana Mrđena nije ni za jedan promil umanjio njihove šanse za odlazak na Europsko prvenstvo sljedeće zime u Švedskoj, ali će konačnu potvrdu plasmana trebati izboriti u lipanjskim ogledima sa Slovenijom i Makedonijom.

Rezultati 4. kola:
Skopje: Makedonija - Slovenija 21:22
Bar: Crna Gora - Hrvatska 31:29
Poredak: Crna Gora i Hrvatska po 6, Slovenija 4, Makedonija bez bodova
Parovi 5. kola (1/2. lipnja):
Makedonija - Crna Gora
Slovenija - Hrvatska

Može hrvatska rukometna javnost biti zadovoljna predstavama ženske reprezentacije ovoga tjedna, Crna Gora je reprezentacija iz samog europskog vrha, a nju očekuje i kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u danskom Aarhusu početkom travnja. Danas za 'kockaste' nije bilo sreće, ali ona će doći kada to bude potrebno.

Uvod susreta bio je izjednačen, Hrvatska je preko Sonje Bašić zabila prvi pogodak, ali se u osmoj minuti domaća ekipa odvaja na 5:3 golom danas vrlo raspoložene Katarine Bulatović. Dok su je u Splitu zatvorile, to u Baru nisu mogle do kraja učiniti hrvatske obrambene igračice. Uz nju, opet je dosta zabijao dvojac Radičević - Raičević, taman toliko da gošćama uzme bodove.

Hrvatska je do ulaska u trinaestu minutu u potpunosti preokrenula rezultat (5:7), po dva su pogotka zabile Žana Marić i Vesna Milanović-Litre. Sredinom prvog dijela u igru ulazi Ćamila Mičijević i vrlo brzo zarađuje dva isključenja, prvo u dvadesetoj minuti, a onda i dvije minute kasnije. To domaće igračice koriste pa odlaze na 14:10 i do poluvremena održavaju prednost na četiri gola.

Gošće se bude sredinom drugog dijela kada od zaostatka 23:20 dolaze u potpuni egal, na krilima dva gola Andreje Penezić. U igri gol za gol Crnogorke samo u 54. minuti odlaze na 28:26, dovoljno da prednost od dva zgoditka zadrže do samog kraja susreta.

Uz redovito najefikasniju Andreu Penezić, valja opet pohvaliti ostale vanjske igračice među kojima je i Zametova Ćamila Mičijević. Današnjih 4/4 samo potvrđuje njen status u reprezentaciji, a šteta je što prigodu za ući u zapisnik nije u ova dva ogleda s Crnogorkama dobila i Anamarija Gugić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.