Nenad Šoštarić: Napravili smo nešto što treba ući u anale!

Nedjelja, 20. prosinca 2020. 17:38 Napisao/la  SC

Već smo napisale povijest igrajući polufinale Europskog prvenstva, ali osvajanje medalje je bila naša želja i naš san. Znam da smo to zaslužile, rekla je kapetanica Katarina Ježić

Hrvatske rukometašice s krunama i brončanim medaljama
Hrvatske rukometašice s krunama i brončanim medaljama Foto: ehf-euro 2020

Hrvatske rukometašice bile su najveća atrakcija na dodjeli medalja u Herningu.

Djevojke izbornika Nenada Šoštarića na dodjelu su došle s krunama na glavama, Kraljice šoka okrunile su se sjajnim igrama zaključno s onom posljednjom protiv Danske.

Za povijesnu medalju.

- Moramo razvući osmijeh do maksimuma, uživati u ovoj prekrasnoj večeri. Napravili smo nešto što treba ući u anale! Mi govorimo o Danskoj, o jakim reprezentacijama koje nam nisu mogle zabiti gol i pokazali smo da moraju učiti od nas. Mi smo za udžbenike. Sad naše djevojčice imaju idole koji će ih privući da se bave rukometom. Najbitnije nam je veselje koje smo donijeli hrvatskom narodu i svima nama, rekao je Nenad Šoštarić, izbornik reprezentacije.

- Što čovjek nakon svega ovoga može reći? Ponosan sam do neba. Igrali smo savršenu obranu, borili smo se, Tea Pijević je obranila svoj dio posla, igrali smo pametno u napadu. Imali smo strašnu motivaciju u njihovom bivšem izborniku, koji je na danskoj televiziji rekao da smo mi nešto vrlo nisko u ženskom rukometu i da nemamo niti jedan posto šanse u utakmici protiv Danske. U pet godina vođenja reprezentacije jednom je bio četvrti na Europskom prvenstvu i on si je našao za shodno govoriti o našoj ženskoj reprezentaciji i o ženskom rukometu u Hrvatskoj. Ovo što su cure napravile je više od povijesti, ovo je nešto što će ostati upisano u anale hrvatskog sporta, nastavio je izbornik.

Fascinirala je Tea Pijević na vratima, koncentracija u obrani, fanatična upornost u napadu?

- Odigrali smo taktički jako dobru utakmicu. Nismo se željeli žaliti, a mogli smo reći da Tea Pijević prije polufinala dvije noći nije spavala zbog grča mišića vrata, od početka smo se na štošta mogli žaliti, ali nismo. Okrenuli smo se sebi. Ovo je noć za slavlje, veselje, ovo je noć da hrvatska slavi svoje herojke.

Ovo je potvrda da je rukomet najtrofejniji hrvatski sport?

- I najtrofejniji i najmnogoljudniji hrvatski sport. Rukomet je nešto u što vrijedi ulagati. U Hrvatskoj su ga pratili od siječnja do siječnja, od muške reprezetnacije do muške reprezentacije. Nadam se da će to sada biti od prosinca do prosinca, zaključio je Nenad Šoštarić.

Novljanka Katarina Ježić, koja je prve značajnije rukometne korake napravila u Orijentu i Zametu, prva je stala pred TV kamere i na savršenom engleskom jeziku pojasnila milijunskom auditoriju što se to dogodilo u Danskoj.

- Već smo napisale povijest igrajući polufinale Europskog prvenstva, ali osvajanje medalje je bila naša želja i naš san. Znam da smo to zaslužile, u jednom je dahu govorila Katarina Ježić, kapetanica hrvatske reprezentacije i najbolja igračica utakmice za treće mjesto, prije nego su je okružile suigračice i započele pjesmu „nema ekipe koja luđa je od nas....“

Kada je otpjevana pjesma djevojke su nestale brzinom kojom su se i pojavile, a hrvatska kapetanica sve je pojasnila:

- Ovo što ste vidjeli je timski duh, ovo najbolje pokazuje kako se postaje prava ekipa i kako se pobjeđuje u velikim utakmicama iako nemaš sve igračice profesionalke. Ponosna sam na svoju ekipu,  na sve nas, zaslužile smo ovaj uspjeh. Puno ovo znači svima nama, ali i svima u Hrvatskoj, imamo jako puno mladih igračica, koje će sigurno željeti jednog dana biti tu gdje smo mi sada. Da, podigle smo ženski rukomet u našoj domovini na jednu višu razinu, svi su gledali naše utakmice, nikad se to nije dogodilo u povijesti ženskog rukometa u našoj zemlji. I zbog svega toga smo jako ponosne, rekla je Katarina Ježić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.