Jakov Gojun uoči početka SP-a: Vjerujem da ćemo pobijediti Španjolce usred Madrida

Četvrtak, 03. siječnja 2013. 15:51 Napisao  Milan Kosanović

Oni imaju pritisak rezultata jer su domaćini, a mi smo već u kvalifikacijama pokazali da možemo igrati s njima na gostujućem terenu kada smo ih pobijedili usred Ciudada, rekao je Gojun

Približava se početak Svjetskog rukometnog prvenstva u Španjolskoj na kojem će Hrvatska igrati u skupini D zajedno s Australijom, Alžirom, Egiptom, Mađarskom te domaćinom Španjolskom. Nema sumnje da će Španjolska biti jedan od najneugodnijih protivnika. Hrvatski reprezentativac Jakov Gojun proteklog ljeta iz Croatia osiguranja preselio je u španjolski Atletico Madrid, a s obzirom da kostur reprezentacije čine upravo njegovi suigrači onda je jasno kako je Gojun savršen sugovornik na temu španjolske reprezentacije.

- Riječ je o kvalitetnoj reprezentaciji koja je niz godina u samom vrhu svjetskog rukometa. Reprezentaciju većinom čine igrači Atletico Madrida i Barcelone i sigurno je da su oni jedni od glavnih favorita za medalju, rekao je Jakov Gojun te nastavio:

- Prednost im je što igraju na domaćem terenu, imat će punu dvoranu u Madridu, a s obzirom da su Španjolci dosta temperamentni onda je za očekivati da će imati i glasnu podršku s tribina. Ipak, mi prije Španjolaca imamo dosta posla i zato moramo ići utakmicu po utakmicu, a onda kada dođe to zadnje kolo vjerujem da ih možemo skinuti usred Madrida, mišljenja je Gojun čiji je cimer iz Atletico Madrida ujedno i udarna igla španjolske reprezentacije.

- Puno pričam s Aguinagaldeom, cimeri smo i pričali smo o prvenstvu. Oni to ne shvaćaju kao mi, kod nas je 2009. godine cijela Hrvatska gorila već mjesec dana prije početka svjetskog prvenstva. Kod njih je to sve utišano, no to ne znači da se neće zahuktati kada prvenstvo započne. Oni imaju pritisak rezultata jer su domaćini, a mi smo već u kvalifikacijama pokazali da možemo igrati s njima na gostujućem terenu kada smo ih pobijedili usred Ciudada. Igraju kod kuće i sigurno je da će imati vjetar u leđa od navijača, ali i od sudaca, no mi se ne smijemo s tim zamarati.

Na posljednjim pripremama prije SP-a Španjolci su ostali bez važne karike, Raula Entreriosa koji zbog ozljede propušta cijelo prvenstvo.

- Sigurno da im je to veliki udarac, Raul igra super u Barceloni, čak bolje i od Sarmineta, no imaju oni dovoljno kvalitetnih igrača da ga zamjene. Pozvali su več Ruesgu iz Ademar Leona koji svaku utakmicu u Ligi prvaka protivnicima zabije po deset golova, ali rukomet je kolektivni sport i ne bi imao ništa protiv da i nama zabije deset, a da mi pobijedimo s jedan razlike, zaključio je Jakov Gojun.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.