Izbornik Željko Babić odredio 20 rukometaša za završni dio priprema uoči EP-a u Poljskoj

Srijeda, 30. prosinca 2015. 18:05 Napisao/la  SC

Drugi ciklus priprema započinje 1. siječnja

Hrvatska rukometna reprezentacija završila je prvi ciklus priprema za Europsko prvenstvo, koje se od 15. do 31. siječnja održava u Poljskoj.

Drugi ciklus priprema započinje 1. siječnja, reprezentativci će trenirati u Ivanić-Gradu sve do odlaska u Poljsku 13. siječnja.

Do odlaska na Europsko prvenstvo u Poljskoj, hrvatska reprezentacija odigrat će četiri utakmice. Dvije će biti zatvorenog tipa na kojima će igrati međusobno, dok će dvije biti protiv reprezentacije Slovenije. Prva utakmica protiv Slovenaca na rasporedu je 8. siječnja u 19 sati u Ivanić-Gradu.

- Čekaju nas četiri testne utakmice, dvije međusobno i dvije protiv Slovenije. Zvali smo nekoliko igrača koji su na širem popisu da budu koliko, toliko u trenažnom procesu ako, ne daj Bože, bude kakvih ozljeda te da budu spremni ići u Poljsku. Taktički ćemo se pripremati za Norvešku i Island kroz dvije testne utakmice 4. i 5. siječnja. Drugu momčad vodit će suradnik Petar Metličić. U prvoj utakmici pokušat ćemo simulirati četiri, pet kretnji Norvežana koje su nam već radili na kvalifikacijskim utakmicama, a u drugoj ćemo pokušati simulirati specifičnu obranu Islanda kako nas ne bi mogli iznenaditi. Iskustvo mi govori da je prva utakmica uvijek najteža bez obzira s kim igrali. Reprezentacija Bjelorusije možda ne spada u top deset, ali imaju vrlo kvalitetne igrače i mogu iznenaditi protivnika ako nije spreman. Moramo u potpunosti biti spremni za tešku utakmicu na otvaranju, rekao je izbornik Babić.

Na drugi dio priprema izbornik Željko Babić pozvao je 20 igrača:

1. Mirko Alilović - HC Veszprem
2. Ivan Stevanović - PPD Zagreb
3. Filip Ivić - PPD Zagreb
4. Manuel Štrlek - Vive Tauron Kielce
5. Antonio Kovačević - PPD Zagreb
6. Ivan Čupić - Vive Tauron Kielce
7. Zlatko Horvat - PPD Zagreb
8. Ilija Brozović - HSV Hamburg
9. Krešimir Kozina - SG Flensburg-Handewitt
10. Marino Marić - MT Melsungen
11. Marko Kopljar - Barcelona
12. Mario Vuglač - Lekhwiya SC
13. Domagoj Duvnjak - THW Kiel
14. Igor Karačić - Vardar
15. Luka Cindrić - Vardar
16. Domagoj Pavlović - PPD Zagreb
17. Marko Mamić - Dunkerque HB Grand Littoral
18. Ivan Slišković - MVM Veszprem
19. Jakov Gojun - Füchse Berlin
20. Luka Šebetić - PPD Zagreb

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.