Ivan Čupić: U karijeri nisam igrao slabije, ovo mi je najgori turnir u karijeri

Subota, 25. siječnja 2014. 19:06 Napisao/la  SC

Nismo uspjeli zaboraviti Dansku, i ako pobijedimo Španjolsku, opet ćemo proživljavati ovu utakmicu, jer ovo je bila velika prilika koju nismo iskoristili, rekao je Mirko Alilović

Hrvatski rukometaši u nedjelju od 15 sati odmjerit će snage sa Španjolskom u borbi za brončano odličje. Iako svi govore o važnosti osvajanja medalje, nitko još nije zaboravio utakmicu s Danskom i priliku koja je propuštena.

Kopljar: Španjolska nije slučajno u polufinalu
Marko Kopljar odigrao je dobru utakmicu protiv Danske, ali to nije bilo dovoljno.
- Malo smo kasnije zaspali dok se sve nije slegnulo. Žao nam je, moramo se skupiti. Španjolska je odlična ekipa, igrači igraju u vrhunskim klubovima. Nisu slučajno došli u polufinale, kaže Kopljar.

- Neće biti previše iznenađenja protiv Španjolske, najbitnije je tko će prije zaboraviti polufinale i tko će hladnije glave ući u ovaj meč. Koliko god nam je teško, znamo koliko medalja vrijedi i koliko nosi, rekao je Ivan Čupić koji je s tri važna promašaja postao tragičar utakmice protiv Danske.

- Mogu priznati da u karijeri nisam igrao slabije, ovo mi je najslabiji turnir i najslabijih deset utakmica u karijeri. Ne znam da li je to forma ili nešto drugo. Teško mi je i krivo mi je. Valjda sam i ja morao osjetiti tu drugu stranu medalje, nažalot, dogodilo se to na velikom turniru. Treba se dignuti i ići dalje, vjerujem da ćemo biti bolji, rekao je Čupić.

Mirko Alilović kao glavni razlog poraza protiv Danske naveo je sreću.

- Danci su imali sreće, to je jedino moguće objašnjenje i faktor koji je prelomio utakmicu. Nekoliko lopti se odbilo njima, nesretno smo promašili sedmerac i priliku da odemo na tri, četiri razlike. Pokušat ćemo postati prva reprezentacija s četiri bronce zaredom. Nismo uspjeli zaboraviti Dansku, i ako pobijedimo Španjolsku, opet ćemo proživljavati ovu utakmicu, jer ovo je bila velika prilika koju nismo iskoristili. Španjolska je tehnički i taktički dobra reprezentacija. Bit će utakmica na gol, dva razlike, ustvrdio je Alilović na čije se riječi nadovezao Zlatko Horvat.

- Prespavali smo, još je gore kada prevrtimo film. I ovo je veliki uspjeh, dali smo sve od sebe, nadam se da ćemo na idućem prvenstvu doći do finala. Idemo u borbu za broncu odigrati jednu dobru utakmicu jer neće nam biti lako budući da Španjolci igraju odličan rukomet. Vidjelo se protiv Francuske kako su neugodni. Vjerujem da ih možemo pobjediti, rekao je Horvat.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.