SP 2021 Ivan Martinović: Za Angolu moramo skupiti glave i dobro se pripremiti

Subota, 16. siječnja 2021. 14:30 Napisao/la  SC
Hrvatska rukometna reprezentacija
Hrvatska rukometna reprezentacija Foto: HRS

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u drugom kolu C skupine Svjetskog prvenstva u nedjelju (18 sati) igra protiv Angole.

Nakon šokantnog remija protiv Japana izabranici Line Červara sigurno će puhati i na hladno, pa se na činjenicu da je Angola najslabije rangirna reprezentacija u C skupini, vjerojatno nitko neće previše osvrtati.  

Angoli je ovo treće uzastopno Svjetsko prvenstvo, na prošlom su pobijedili Katar, sada su se također susreli s njima i nakon izjednačene utakmice na kraju doživjeli rezultatski uvjerljiv poraz.

Angolu krasi izuzetna brzina i snaga. Taktički su još uvijek daleko od ozbiljnih europskih  selekcija. Vole atrakciju, jako su zaigrani, a najsretniji ako im uspije nekakav cepelin. Sve bolji su u igri brzog  centra. Nisu nimalo nježni, i naši moraju biti jako oprezni, jer rizik ozljede jako je veliki. Protiv Katara u prvom kolu najviše je pokazao Adelinho Pestana,  desni vanjski koji je postigao šest pogodaka iz devet udaraca.

- Svi su danas napredovali, tako i Angola. Angola je jedna čvrsta ekipa, jaki su fizički, više su igrali, nisu bili toliko u izolaciji. Moramo iskoristiti potencijale koje imamo. Moramo ući agresivno, odmah im se suprotstaviti, odigrati čvrstu obranu, opet ponavljam da sve kreće iz obrane. Treba izdržati, na muci se poznaju junaci. To je naš zadatak, rekao je izbornik Lino Červar.

- Znamo da ne smijemo nikoga podcijeniti, nismo ni Japan, ali su oni odigrali jako dobru utakmicu protiv nas. Protiv Angole, trebamo se dobro spremiti, trebamo početi kako treba, biti agresivniji u napadu, pomoći našim golmanima, biti rastrčani i skupiti glave. Čuo sam da su se dobro držali protiv Katara, ali da je onda Šarić dobro branio i da je Katar stisnuo. Sad je pukao led, prošla je ta prva utakmica i mislim da ćemo biti opušteniji, prava klapa i da će se to vidjeti na terenu, rekao je Ivan Martinović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.