Igor Vori i Ivan Čupić otpisani, izbornik Željko Babić nije pozvao dvojicu iskusnih rukometaša

Utorak, 13. listopada 2015. 18:53 Napisao/la  SC

Nismo zadovoljni igrom i angažmanom Vorija i Čupića. Mi želimo da jako budu izraženi nacionalni naboj, želja i strast da se igra za hrvatsku reprezentaciju, kaže Babić


Željko Babić iznendaio je popisom igrača na kojemu nema Igora Vorija i Ivana Ćupića, izbornik rukometne reprezentacije izostavio je dvojicu dugogodišnjih reprezentativaca s popisa 20 kandidata za nastup na HEPI Croatia Cupu, koji se od 6. do 8. studenog održava u Umagu.

- Nismo zadovoljni igrom i angažmanom Vorija i Čupića. Mi želimo da jako budu izraženi nacionalni naboj, želja i strast da se igra za hrvatsku reprezentaciju, a u određenim segmentima nije postojao taj kriterij. Dva najstarija igrača su izostala s popisa što je primjer, odnosno poruka. Oni su dobri ljudi, sportaši i napravili su puno za Hrvatsku. Ovdje nema osobne razine. Svi radimo u interesu hrvatskog rukometa. Vjerujem da naši igrači to razumiju. Nismo zadovoljni općenito igrom hrvatske reprezentacije i jasno je da bi se svi igrači trebali zamisliti na svojim pozicijama i shvatiti da se od njih očekuje više te da moraju biti bolji, rekao je Babić.

Pred novinarima se pojavio Ivano Balić, prvi put u ulozi koordinatora za struku:

- Moje je prvenstveno da se bavim mlađim selekcijama te da budem uz A reprezentaciju koliko je to moguće. Treba objasniti mlađim igračima kako je velika čast biti pozvan u hrvatsku reprezentaciju i igrati za nju. Nadam se da ću u tome uspjeti. Počeli smo raditi i sada nam samo treba vremena. Svaka generacija može imati dobar, ali i loš rezultat, ali važno je da ima dozu talenata, a na nama je da ih prepoznamo te pokušamo osposobiti kako bi bili od koristi za A selekciju jednoga dana, kaže Balić.

Popis reprezentativaca za HEPI Croatia Cup:

Vratari: Mirko Alilović (Veszprem), Ivan Pešić (Meškov Brest), Filip Ivić (PPD Zagreb)

Krilni igrači: Manuel Štrlek (Vive Tauron Kielce), Antonijo Kovačević (PPD Zagreb), Jerko Matulić (Chambery), Zlatko Horvat (PPD Zagreb)

Linijski igrači: Marino Marić (Melsungen), Ilija Brozović (HSV Hamburg), Leon Šušnja (PPD Zagreb)

Vanjski igrači: Marko Kopljar (Barcelona), Luka Stepančić (PPD Zagreb), Luka Šebetić (PPD Zagreb), Igor Karačić (Vardar), Domagoj Pavlović (PPD Zagreb), Luka Cindrić (Vardar), Domagoj Duvnjak (Kiel), Marko Mamić (Dunkerque), Ivan Slišković (Veszprem), Jakov Gojun (Füchse Berlin)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.