Hrvoje Horvat: Pobijedili smo u teškoj utakmici između dvije ranjene momčadi

Ponedjeljak, 24. siječnja 2022. 18:07 Napisao/la  SC
Hrvoje Horvat
Hrvoje Horvat

Hrvatska je protiv Islanda otvarila prvu pobjedu (23:22) u Skupini I, drugo poluvrijeme utakmice ostaje upamćeno po velikim obratima.

Hrvatska je ispustila vodstvo od pet pogodaka prednosti (19:14), Islanđani su čak poveli (22:21) da bi na kraju Hrvatska pogocima Načinovića i Gadžea ostvarila pobjedu.

- Možemo se veseliti, pobijedili smo u jednoj teškoj utakmici između dvije ranjene momčadi, nije bilo na trenutke lijepo, ali pokušavali smo svašta, improvizirali. Nikako nam napad nije štimao u prvom dijelu, umorni su bili i Cindrić i Marić, te nikako nismo pronašli ritam. Ako umoru dodaš i neuigranost, onda uđeš u nesigurnost. Srećom, igra 7 na 6 nas je vratila, a obrana je profunkcionirala. Srna je bio jako bitan za 6-0, Islanđani se tu nisu snašli i okrenuli smo utakmicu. Dolazi do određenog umora i onda mora doći do rotacija, a dečki koji su bili na terenu nisu dovoljno uigrani. Uđeš potom u malu nesigurnost, ali, drago mi je da je Gadža zabio ovaj gol za pobjedu, kazao je izbornik Hrvoje Horvat

Ivan Pešić bio je ponajbolji igrač:

- Vratari su prečesto prozivani, svaki dan imaju druge igrače ispred sebe i teško se tu adaptirati. Jednom ti jedan digne ruke, drugi put ne, pa ti jedan zatvara krila, drugi ne... Nadam se da će mu ovo vratiti samopoudanje i da će zadnju utakmicu odraditi na ovoj razini, rekao je Horvat.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.