Pero Metličić poručio izborniku da ode ako se ne može nositi s odgovornošću

Subota, 22. siječnja 2022. 23:00 Napisao/la  SC

Začepili smo usta svima onima koji su tvrdili da se ne borimo, danas su mogli vidjeti kako to izgleda borbenije i čvršće, kazao je Horvat

Hrvoje Horvat
Hrvoje Horvat

Hrvatska je porazom (25:27) od Danske izgubila šanse za plasman u završnicu iako je protiv svjetskih prvaka odigrala jako dobru utakmicu, posebice u prvom poluvremenu:

- Nemam što zamjeriti dečkima, nakon 1,5 treninga smo izgledali borbenije nego protiv Crne Gore. Začepili smo usta svima onima koji su tvrdili da se ne borimo. Danas su mogli vidjeti kako to izgleda borbenije i čvršće. Već sam rekao uoči utakmice, da Dancima uzmete 13-14 igrača, a da ih nama vratite, vjerojatno bi bio drugačiji rezultat. Vidjeli ste Francusku protiv Islanda, ostali su bez trojice, četvorice igrača, vjerojatno njih neće prozivati da se nisu borili... Veselio sam se ovom prvenstvu, htjeli smo napraviti nešto u vezi budućnosti hrvatskog rukometa, ali vidjeli ste kako je sve zajedno izgledalo. Ispala je improvizacija i ne možemo utjecati na ovakve stvari. Morali smo misliti u takvim okolnostima koga uopće zvati. Pokušali smo se taktički nadmudrivati s momčadi s kojom je odrađen samo jedan trening. Telefonom sam okolo zvao igrače koji su se već bili oprostili od reprezentacije. Kako se jedan izbornik može nadigravati s ovakvom ekipom kada sa svojom momčadi odradi jedan trening?! Ali, prije svega najvažnije mi je da mi ovi dečki vjeruju. Oni ne bi dolazili u pet do 12 da mi ne vjeruju i da nemaju povjerenje u ovaj stožer, a to je zalog za budućnost. Oni sami vide da se tu nešto pozitivno događa i da ova mlada momčad ima budućnost, kazao je Horvat.

Komentator RTL-a Pero Metličić osjetio se prozvanim za kritike:

- Izbornik je tu da se bavi s momčadi i svima njima bi bilo bolje da se bave momčadima, a manje time tko što govori. Ti odgovaraš za nešto i s time se boriš. Ako ne možeš to biti, onda odeš! Te priče da mi sad pričamo o tome... OK, nisu svi imali toliko zaraženih kao mi, ali mi ne pričamo o lošoj kvaliteti naše ekipe protiv Crne Gore. Mi pričamo o tome da se igrači nisu borili. I onda ti dođeš protiv Danske, odigraš dobro i izgubiš. I sad smo zadovoljni, jer smo bili super protiv Danske i šta smo gdje jesmo, i sad idemo kući. Znači nama je najvažnija bila utakmica protiv Crne gore. A ono je bilo nedopustivo! Onakav pristup! Znači mi smo se pripremali za Hansena, a za Vujovića nismo? Pa gledajte, nitko od nas ovdje u studiju ne želi loše hrvatskoj reprezentaciji. To što smi mi pričali ovdje su činjenice. Čovjek koji ma neku odgovornost to mora prihvatiti. I mi se ovdje isto patimo. Teško nam je svima. Nije sad uopće bio trenutak da se priča o tome, jer mi nismo ovdje ništa loše rekli ni nikoga vrijeđali. Ali OK, svatko traži opravdanje za sebe, poručio je Metličić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.