EP 2022 Hrvoje Horvat: Crna Gora ima puno iskusnih igrača koji znaju odigrati šahovsku partiju

Četvrtak, 20. siječnja 2022. 18:02 Napisao/la  SC

Mi smo promijenili već 15 igrača tijekom prvenstva. Oni su odradili dio priprema zajedno, prvi krug su igrali svi, a mi improviziramo, kaže Mirko Alilović

Hrvoje Horvat
Hrvoje Horvat

Hrvatska rukometna reprezentacija doživjela je težak poraz (26:32) od Crne Gore u prvoj utakmici Skupine I.

- Otvorili smo utakmicu dosta nervozno, nismo uspjeli igrati našu igru, strpljivo, gol po gol, do zicera. Htjeli smo ih slomiti u pet-deset minuta, a onda je njihov vratar dosta toga obranio što nam je unijelo nervozu. Promijenili smo obranu, izlazili dublje, ali onda su nam zabijali izvana. Zaslužena pobjeda Crne Gore. Nervoza je bila prisutna, na početku smo fulali nekoliko otvorenih šansi. Nismo se trebali obazirati na to da gubimo. Dogovorili smo se da nećemo gledati semafor. Mi imamo puno mladih, Crna Gora puno iskusnih igrača koji znaju odigrati šahovsku partiju kakvu se danas trebalo odigrati. Nismo ih podcijenili, imali smo želje, ali nema opravdanja za ovo. Ovo nije ono kako bi trebali izgledati da budemo pravi, kazao je izbornik Hrvoje Horvat.

Porazom od Crne Gore praktično su izgubljene šanse za prolazak u završnicu:

- Matematika je sada takva, mi smo odmah nakon Francuza znali da ulazimo u nokaut-fazu i da nas svaki poraz udaljava od borbe za medalju. Primarno, moramo se skupiti, bolje izgledati. Moramo biti onakvi kakvi smo bili u prvoj fazi natjecanja, naglasio je Horvat.

- Okolnosti su takve da nisam zamišljao povratak u reprezentaciju. Došao sam spasiti što se spasiti da. Puno je igrača došlo tek sinoć. Što je tu je, izgubili smo, moramo naći razlog poraza i krenuti dalje. Mislim da se Crna Gora suočila s koronom prije prvenstva, tako da su 90 posto kompletni došli ovdje. Mi smo promijenili već 15 igrača tijekom prvenstva. Oni su odradili dio priprema zajedno, prvi krug su igrali svi, a mi improviziramo. Naravno, to nije opravdanje za poraz. Ušli smo mlako, oni su otvorili sjajno, vidjeli su da mogu. Sve im je ulazilo, nosila ih je atmosfera... I završilo je tako kako je, kazao je povratnik Mirko Alilović.

Raspored:
2. kolo - 22. siječnja

Danska - Hrvatska
Crna Gora - Nizozemska
Francuska - Island

3. kolo - 24. siječnja
Island - Hrvatska
Crna Gora - Francuska
Danska - Nizozemska

4. kolo - 26. siječnja
Nizozemska - Hrvatska
Crna Gora - Island
Danska - Francuska

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.