EP 2022 Hrvatski rukometaši zadnju utakmicu danas igraju protiv reprezentacija koja je ostala bez petorice igrača iz prve postave

Srijeda, 26. siječnja 2022. 12:31 Napisao/la  SC

Od hrvatske reprezentacije sastavljene pretežito od igrača s pričuvne liste borba za medalje realno se nije mogla očekivati

Hrvatski rukometaši zadnju utakmicu danas igraju protiv reprezentacija koja je ostala bez petorice igrača iz prve postave

 Hrvatski rukometaši danas (18) igraju zadnju utakmicu u drugom krugu natjecanja, protivnik je u rukometnom smislu egzotična Nizozemska.

Rezultati i igre nizozemske reprezentacije ukazuju da današnja utakmica neće biti puno lakša od prethodnih.

Nizozemska je u skupini pobijedila domaćina Mađarsku (31:28), tijesno je izgubila od Islanda (28:29), na kraju je pobijedila Portugal (32:31).

U drugom krugu Nizozemci su izgubili od Francuske (24:34) i pobijedili Crnu Goru (34:30), nakon poraza od Danske (23:35) imaju dva boda isto kao Hrvatska i Crna Gora.

Velikih problema Nizozemska je imala zadnjih dana s koronavirusom, ostala je bez petorice igrača iz prve postave.

Među njima ostala je bez najboljeg strijelaca prvenstva, Kay Smits u pet utakmica postigao je 46 pogodaka.

Ostali su i bez izbornika, Islanđanina Erlingura Richardsona, što znači da Hrvatska nije jedina u velikim problemima na ovom prvenstvu.

Nizozemska igra najbolje europsko prvenstvo u povijesti, što nije teško budući da je samo jednom igrala na europskom prvenstvu.

Prije dvije godine Nizozemska je ostvarila samo jednu pobjedu i to protiv Latvije (32:24).

Na drugoj strani, hrvatski rukometaši najveći motiv crpe iz mogućnosti da bi eventualnom pobjedom protiv Nizozemske nakon prvenstva mogli konstatirati da su samo protiv Crne Gore imali slabi dan.

S obzirom da prvenstvo igra znatno pomlađena hrvatska reprezentacija sastavljena pretežito od igrača s pričuvne liste, borba za medalje realno se nije mogla očekivati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.