Hrvatski rukometaši uvjerljivo svladali Tursku i upisali drugu pobjedu u kvalifikacijama za EP

Nedjelja, 02. studenog 2014. 17:55 Napisao/la  SC

Utakmica 2. kola: Turska - Hrvatska 22:32 (9:16)

Hrvatska muška reprezentacija u drugom susretu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. u Poljskoj svladala je Tursku u Ankari 32:22. Izabranici Slavka Goluže od prve minute nametnuli su tempo igre te su po isteku 60. minute upisali još jednu uvjerljivu pobjedu.

Susret u Turskoj krenuo je u vrlo izjednačenom tonu stoga se u egalu igralo sve do 11. minute susreta kada Kopljar i Čupić odvode Hrvatsku na plus dva (6:4). Turci su izjednačili na 6:6, ali pronalaze tada put do mreže Manuel Štrlek, Igor Karačić i Čupić koji dodatno povećavaju prednost Hrvatske na +4 (10:6). Turci se teško nose s hrvatskom obranom stoga su bez gola biti punih pet minuta, a za 7:10 u 18. minuti pogađa Ramazan Döne. Prebacili su Hrvati tada u višu brzinu te su iz minute u minutu povećavali prednost stoga se od odlaska na odmor Hrvatska odvojila na + (16:9).

Drugo poluvrijeme nije donijelo nikakve promjene, naime, rezultatska razlika s poluvremena držala se sve do 37. minute dvoboja kada su izabranici Goluže pojačali tempo te preko Kopljara, Luke Rakovića i Ivana Sliškovića stvorili seriju 5-0 s kojom su otišli na +12 (25:13). U 54. minuti Luka Stepančić zarađuje dvije minute kazne što, pak, dobro iskorištavaju Turci koji stižu na minus deset (19:29), no Luka Cindrić golom sa sedam metara postavlja 30:19. Po isteku 60. minute Hrvatska je upisala slavlje od 32:22.

U redovima Hrvatske najbolji su bili Ivan Čupić i Marko Kopljar svaki s po šest pogodaka, Mirko Alilović zaustavio je deset lopti, a Ivan Pešić sakupio je dvije obrane. Kod Turske istaknuo se Ramazan Döne s osam zgoditaka, a jedan manje dodao je Tügberk Catkin sa sedam golova. Vratarski tandem Göktepe-Özmusul sakupio je sedam obrana.

- Dobro smo odigrali utakmicu, odradili smo onako kako se od nas očekivalo. Htio sam dobru obranu i sto vise laganih pogodaka da dođemo do dobrog rezultata kako Turci ne bi krenuli biti agresivni. Nismo se htjeli dovesti u situaciju da dozvolimo grubu igru. Odradili smo dobro prvo poluvrijeme stoga sam u drugom dijelu utakmice priliku dao svima, kazao je nakon pobjede nad Turskom izbornik Goluža.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.