SP RUKOMETAŠA

Hrvatska slomila Egipat za četvrto slavlje

Četvrtak, 17. siječnja 2013. 22:32 Napisao/la  SC

Hrvatska - Egipat 24:20. Egipat je u deset minuta drugog dijela postigao samo dva pogotka

HRVATSKA - EGIPAT 24:20

Utakmica 4. kola: Hrvatska - Egipat 24:20. Dvorana Caja Magica. Gledatelja: 12.242. Suci: Načevski i Nikolov (oba Makedonija).

HRVATSKA: Alilović, Ivić, Duvnjak 2, Vori 1, Lacković, Gojun 2, Kopljar 4, Stepančić, Musa, Mandalinić 2, Vuković, Bičanić 2, Štrlek 4, Horvat 2, Šprem 1, Čupić 4.

EGIPAT: Hassan 3, Ahmed, Elfetouth, Essam, Abdelrahman, Elsweidy, Mostafa, Mohamed, El Nakib, Hesham, Alaa 2, Ibrahim, Mamdouh 5, Gamal, Mostafa 8, Zein 2, Hisham.

Isključenja: Hrvatska 8, Egipat 10 minuta.

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je četvrtu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj svladavši Egipat 24:20. Utakmica u kojoj su izabranici Slavka Goluže na otvaranju drugog poluvremena ubacili u višu brzinu i slomili suparnika. Mirko Alilović bio je odličan na vratima i držao je Egipćane na distanci. Hrvatska je na poluvrijeme otišla s dva pogotka prednosti. Otvaranje drugog dijela  donijelo jer seriju 4:0 koju je pogotkom sa sedam metara zaključio Čupić (15:9). Egipat je u deset minuta drugog dijela samo dvaput zatresao mrežu, a najbliže su stigli na četiri pogotka zaostatka (12:16). Uskoro je Domagoj Duvnjak s dva gola započeo novu seriju koju su pogocima zaključili Štrlek i Horvat za visokih 20:12.

Modrić i Balić na tribinama
Luka Modrić i Ivano Balić došli su podržati hrvatsku rukometnu reprezentciju. Luka je bio najavljen kao gost, dok je Balić došao podržati svoje bivše suigrače.

U tom trentku slomljena je i posljednja nada Egipćana da će u završnicu ući sa zaostatkom koji nudi neku nadu, iako su nekoliko minuta prije kraja stigli na minus četiri (18:22) i to nakon što je Slavko Goluža dao priliku igračima s klupe.

Hrvatska je prvo poluvrijeme okončala s dva pogotka prednosti koja je stečena u razdoblju od 11. do  19. minute utakmice i serije 4:0 kojom su izabranici Slavka Goluže stigli do vodstvo 8:3 nakon  pogotka Jakova Gojuna. Manuel Štrlek donio je Hrvatskoj dva gola prednosti odmah nakon što je Bičanić  u devetoj minuti zabio za prvo vodstvo (3:2).
 
Hrvatska nije djelovala moćno, ali nakon pet pogodaka prednosti nije se moglo pretpostaviti da će  Egipćani ostati u dohvatu nakon prvih 30 minuta. Imali su nekoliko prilika da se vrate na dva pogotka razlike, ali Mirko  Alilović s nekoliko sjajnih golova držao ih je na distanci. Tek je Islam iz kontre u 24. minuti  vratio Egipat na 7:9.

U posljednjoj minuti prvog dijela Islam je smanjio na 9:10, ali Egipćani nisu bili oprezni i nakon što su hrvatski rukometaši izveli brzo loptu s centra, Čupić je poentirao za 11:9.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.