KVALIFIKACIJE ZA OI

Hrvatski rukometaši vizirali Olimpijske igre

Subota, 07. travnja 2012. 17:38 Napisao  Marko Babić

Hrvatska - Čile 35:15.  Hrvatski rukometaši lako su došli do druge pobjede

HRVATSKA  - ČILE 35:15

Kvalifikacije za Olimpijske igre: Hrvatska - Čile 35:15 (17:9). Dvorana na Dravi. Gledatelja: 2.800. Suci: Badura i  Ondogrecula (Slovačka)

HRVATSKA: Losert , Alilović, Duvnjak 1, Lacković , Kopljar , Vori 2, Gojun 2, Horvat 6, Vuković 3, Batinović 6, Bičanić 2, Matić 2, J. Valčić 2, Čupić 5, Musa 1, Ninčević 3.

ČILE: Barrientos Castillo, Valenzuela Dupre 1, Jofre Alvarado , Diaz Castello 2, Donoso Andalaft , Oneto Zuniga 1, Feuchtman Emil 2, Maurin Garcia 2, Araya Proboste 1, Oliva Cifuentes, Cornejo 1, Salinas Munoz 2, Chacana Araya 2, Martinez Chavez , Feuchtman Perez Harald 1, Del Rio Rojas

Sedmerci: Hrvatska: 8 (10) ; Čile: 4 (5). Isključenja: Hrvatska: 8, Čile 8 minuta.

 Hrvatski rukometaši lako su došli do druge pobjede na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre pobijedivši Čile 35:15 i tako potvrdili vizu za Olimpijske igre u Londonu. Island je u drugoj utakmici svladao Japan 41:30 i Hrvatska i Island će igrat će u nedjelju za prvu poziciju u kvalifikacijama.

Utakmica se izabranike Slavka Goluže može svesti pod lakši trening je nakon početnih 2:2, Hrvatska je polako krenula mljeti suparnika, a u 15. minuti nakon jedne obrane Alilovića, Vuković na drugoj strani povisio na 8:4.

Pitanje pobjednika nije bilo pod znakom pitanja u niti jednom trenutku, a Hrvatska se dodatno razigrala u nastavku. Prvo je uslijedila serija 7:0, a Slavko Goluža je polako u igru uvodio igrače s klupe. Čileanci se nisu snalazili, a Hrvatska je novom serijom 6:0 pobjegli na velikih dvadeset pogodaka prednosti (33:13). Odličan u drugom dijelu bio je i vratar Venio Losert, a sjajni cepelin u realizaciji Horvata i Gojuna bio je točka na "i" u 58. minuti.

- Drago mi je da je utakmica išla u željenom pravcu. U drugom dijelu su priliku dobili  igrači s klupe. Ispunili smo cilj i plasman na Olimpijske igre, ali želimo prvu poziciju. Dogodile su se ozljede Buntića i Kopljara tako da smo u deficitu, rekao je Slavko Goluža.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.