SP 2021 Hrvatski rukometaši pobijedili Angolu u utakmici drugoga kola

Nedjelja, 17. siječnja 2021. 19:29 Napisao/la  SC

Angola je većim dijelom prvog poluvremena bila u vodstvu, Ćupić je u zadnjim sekundama Hrvatskoj osigurao minimalnu prednost na odmoru

Ivan Pešić
Ivan Pešić

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Angolu u utakmici drugoga kola Svjetskog prvenstva.

Nakon neodlučenog rezultata protiv Japana u prvoj utakmici, pobjeda protiv Angole bila je imperativ s kojim su se hrvatski igrači teško novisli četrdesetak minuta.

Angola je većim dijelom prvog poluvremena bila u vodstvu, Ćupić je u zadnjim sekundama Hrvatskoj osigurao minimalnu prednost na odmoru.

Nakon desetak minuta ravnopravne igre u drugom dijelu, hrvatska momčad napokon je podignula razinu agresivnosti u obrani, razbranio se sjajni Pešić, za razliku od prvoga dijela utakmice, Angolci su počeli sve teže ulazili u završnicu.

U zadnjih dvadesetak prednost je stalno rasla iako je igra bila daleko od optimalne razine jednog od favorita prvenstva u Egiptu, izbornik Červar na kraju je priliku da mladima igračima, u listu strijelaca upisao se i Jaganjac.

Ćupić je bio najbolji strijelac sa 6 pogodaka.

HRVATSKA: Pešić (7+1), Šunjić; Marić 4, Duvnjak, Mandić 1, Horvat 1 (1), Kević 1, Šarac, Štrlek 2, Čupić 6 (3), Musa, Mamić 4, Šebetić 1, Brozović 2, Mamić, Jaganjac 1, Martinović 5 (1)

ANGOLA: Muachissengue (6+1), Gouveia; Quitongo, Aguiar, Teca 3, Hebo 1, Lopes, Pasqual 1 (1), Maneco 2, Nascimento 3, Tati 2, Chicola 1, Panzo, Pestana 2, Antonio 1, Ferreira 4.

Utakmice 2. kola: Hrvatska - Angola 28:20, Katar - Japan 31:29

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.