HRVATSKI RUKOMETAŠI U ZAGREBU

Na otvorenom treningu u Kutiji šibica 500 navijača

Ponedjeljak, 01. travnja 2013. 15:43 Napisao/la  SC

U Vespremu se igra u četvrtak 4. travnja (20.30), dok je drugi okršaj u subotu 6. travnja u zagrebačkoj Areni (18.30)

 

Muška rukometna reprezentacija Hrvatske  okupila se u ponedjeljak u Zagrebu kako bi se pripremila za skorašnja dva kvalifikacijska dvoboja za odlazak na iduće Europsko prvenstvo, koje je na rasporedu u siječnju naredne godine u Danskoj. U razmaku od samo dva dana odigrat će dvije važne utakmice protiv Mađara, a nakon četiri godine "Kauboji" će zaigrati u zagrebačkoj Areni. Od finala Svjetskog prvenstva i poraza od Francuza prošlo je čak više od četiri godine i vrijeme je da najbolje rukometaše ponovno ugosti i najveća hrvatska dvorana.

Pred izbornikom Slavkom Golužom i njegovim igračima dvije su važne kvalifikacijske utakmice, a nakon gostovanja u Veszpremu 4. travnja, samo dva dana kasnije imati će priliku protiv istog suparnika odmjeriti snage, ali pred svojim navijačima.

Golužini odabranici svoj prvi trening održat će u Kutiji šibica od 18 sati, koji će biti u otvoren za javnost. Iz Saveza su pozvali sve navijače i simpatizere rukometa da se priključe reprezentaciji jer će biti omogućeno i prigodno druženje reprezentativaca s gledateljima, a bit će predstavljen i bogat zabavni sadržaj koji će se odvijati prije, za vrijeme i nakon utakmice protiv Mađara u Areni.

Izbornik je napravio neke promjene u odnosu na sastav koji je nastupao u Španjolskoj, nema nekolicine igrača, među kojima je i četvorka iz Zagreba, vratar Ivić, Marino Marić, bekovi Mandalinić i Stepančić. Nema u sastavu niti oporavljenika od ozljeda Štrleka i Čupića, a nema niti Ivana Balića, koji baš kao i prije Španjolske i dalje nije u Golužinim planovima.

Od vratara tako su tu Alilović iz Veszprema, koji jako dobro poznaje atmosferu iz tamošnje dvorane, i Šunjić iz našičkog Nexea. Krila su Ninčević, Šprem, Horvat i Matulić. Pivoti su Vori i Musa dok su na vanjskim pozicijama oporavljeni Lacković i Buntić te Kopljar, Vuković, Gojun, Bičanić, Duvnjak i Nikola Špelić.

U prva dva kvalifikacijska dvoboja u skupini 4 Hrvatska je upisala dvije pobjede, domaću protiv Slovaka te na gostovanju u Latviji pa dvoboj s Mađarima dočekuje bodovno poravnata s ovotjednim suparnikom, koji je također u prva dva svoja kvalifikacijska nastupa upisao dvije pobjede.

U Vespremu se igra u četvrtak 4. travnja s početkom u 20.30 sati, dok je drugi okršaj na rasporedu u subotu 6. travnja u zagrebačkoj Areni s početkom od 18.30 sati

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.