Hrvoje Horvat: Čudno mi je da su Francuzi tako izgubili, njima se to ne događa

Nedjelja, 14. ožujka 2021. 20:00 Napisao/la  SC

Četiri minute prije kraja utakmice Francuzi su poveli 28:25 i onda neshvatljivo u samoj završnici prokockali golemu prednost i dopustili Portugalu da ode na OI

Hrvoje Horvat: Čudno mi je da su Francuzi tako izgubili, njima se to ne događa

Hrvatska muška rukometna reprezentacija neće zaigrati na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Hrvatski rukometaši napravili su svoj dio posla, pobijedili su u trećem kolu Tunis i došli do druge pobjede, ali za plasman na OI trebala im je još pobjeda Francuske nad Portugalom u posljednjoj utakmici skupine, ili barem neodlučeni ishod.

No, dogodio se onaj najcrnji mogući scenarij, u nevjerojatno dramatičnoj utakmici Portugal je pobijedio Francusku 29:28 golom Silve dvije sekunde prije kraja utakmice. 

Francuzi su imali remi i 48 sekundi za napad, imali su i minutu odmora da se dogovore kako će taj zadnji napad odigrati, ali uporni Portugalci iskoristili su nevjerojatan pad u francuskoj igri u posljednjim minutama susreta, oteli im loptu, sjurili se u kontru i pogodili pobjedu i - olimpijske vize.

Nevjerojatna je bila završnica utakmice, u 56. minuti činilo se da Hrvatskoj Tokio na na koji način ne može izbježi, Francuzi su vodili 28:25. 

I to im nije bilo dovoljno.

Sjajni Portugalci, koji su maksimalno riskirali u drugom dijelu i svih 30 minuta uglavnom igrali sa savršeno uhodanom kombinacijom "sedam na šest", jednostavno nisu željeli pristati na još jedan poraz.

- Nisam gledao, čudno mi je da su tako izgubili tri razlike na kraju u samom finišu, jer Francuskoj se to ne događa. Pobijedili smo dvije utakmice na turniru, nismo njih i to nas je koštalo. Razočarani smo, ostaje nepopravljiv žal, nije nam lako u glavi u ovim trenucima, ali treba gledati naprijed. Drugo nam ne preostaje, izjavio je izbornik Hrvoje Horvat za Sportske novosti.

Hrvatska od svoje samostalnosti nije nastupila na Olimpijskim igrama u Barceloni, kada je od hrvatskih ekipinih sportova nastupila samo košarkaška reprezentacija, niti u Sydneyju 2000. godine, kada se nisu kvalificirali kao aktualni olimpijski pobjednici.

Neodlazak na Olimpijske igre bit će veliki udarac za hrvatski rukomet.

.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.