EP 2022 Hrvatski rukometaši danas igraju protiv reprezentacije koja je Francusku pobijedila s osam pogodaka razlike

Ponedjeljak, 24. siječnja 2022. 10:07 Napisao/la  SC

Utakmica protiv Danske pokazala  da oslabljena reprezentacija može igrati na dovoljno visokoj razini da se ima pravo nadati pozitivnim rezultatima

Hrvatski rukometaši danas igraju protiv reprezentacije koja je Francusku pobijedila s osam pogodaka razlike

 Hrvatski rukometaši danas (15.30) igraju protiv Islanda, koji je u 2. kolu Skupine I ostvario senzacionalnu pobjedu protiv Francuske.

Nakon poraza od Crne Gore i Danske više ne postoje šanse za plasmanom u polufinale, ali nije svejedeno kako će završiti preostale utakmice protiv Islanda i Nizozemske.

Utakmica protiv Danske pokazala je da oslabljena reprezentacija može igrati na dovoljno visokoj razini da se ima pravo nadati pozitivnim rezultatima u zadnjim dvjema utakmicama.

Ova generacija igrača Islanda igra vrlo moćni rukomet, Francusku su pobijedili s osam razlike (29:21), a poznato je koliko je čvrsta francuska obrana bez obzira što je nedostajalo nekoliko važnih igrača.

Island je protiv Francuske postigao čak 17 pogodaka u prvih 30 minuta, Francuska je na kraju primila 29 pogodaka, najviše na natjecanju.

Činjenica da Francuska nije imala svoj dan ne umanjuje snagu islandske reprezentacije koja igra brzi rukomet, Omar Ingi Magnusson prometnuo se u najboljega igrača, rukometaš najbolje momčadi Bundeslige (Magdeburg) u pet utakmica ostvario je učinak 33/44 ili 75 posto.

Treba naglasiti da su Islađani visokomotivirani nakon pobjede protiv Francuske, jer imaju šanse igrati u polufinalu za razliku od Hrvatske koja drugi put u 20 godina neće igrati polufinale jednog europskog prvenstva.

Hrvatska i Island igrali su pet puta do sada na europskim prvenstvima, Hrvatska još nije izgubila ni jednu utakmicu.

Ostvarila je četiri pobjede i jedan remi (2010/26:26).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.