Hrvatske rukometašice uvjerljivo pobijedile Grčku u Karlovcu

Srijeda, 11. listopada 2023. 20:19 Napisao/la  HRS
Hrvatske rukometašice uvjerljivo pobijedile Grčku u Karlovcu
Foto: HRS/Facebook

Hrvatske rukometašice pobijedile su Grčku (32:22) u 1. kolu Skupine 1 kvalifikacija za EURO 2024. godine.

Od 21 igračica koje su pozvane na okupljanje za početak kvalifikacija za EURO 2024. godine, zbog ozljeda su otpale Katarina Ježić, Ivana Kapitanović, Valentina Blažević i Tina Barišić. Izbornik je pak odlučio na tribini ostaviti Kristinu Prkačin.

Naša početka postava bila je: Tea Pijević kao kapetanica na vratima, Paula Posavec i Tena Japundža na krilima. Na crti je bila Sara Šenvald, a na vanjskim pozicijama Ćamila Mičijević, Stela Posavec i Katarina Pavlović. Hrvatska je očekivano krenula s obranom 6-0. Izbornik Nenad Šoštarić nije imao potrebu mijenjati ništa u obrani, odnosno napadu.

Desetak uvodnih minuta igralo se pogodak za pogodak.Ni jedna ekipa nije uspijevala posložiti obranu na željenoj razini. A onda je u brzinu više ubacila Stela Posavec i donijela nam prvu prednost od dva pogotka, ali i igračicu više. Naravno da je to naša reprezentacija iskoristila i uskoro smo bili na sigurnoj udaljenosti od četiri pogotka (10:6).

Nakon prve četvrtine naše rukometašice još su malo podigle razinu agresivnosti u obrani i Grčku dovele u nove probleme. Tim prije jer je Tea Pijević također uhvatila svoj ritam i skinula nekoliko teških lopti. U 20. minuti tako je Hrvatska bila na plus šest (13:7). Bio je to znak izborniku za prva osvježenja pa su uskoro ušle Klara Birtić i Dejana Milosavljević. Predah su dobile Stela Posvec i Katarina Pavlović. Grčka je punih 13 minuta bila bez postignutog pogotka. Prvi je dio tako završio s golemih 9 razlike za Hrvatsku (17:8).

Drugi dio na hrvatskim vratima počela je Lucija Bešen. Onoga trenutka kada je Hrvatska otišla na plus deset, izbornik je na zagrijavanje, a zatim i na teren poslao najprije Andreu Šimaru, a zatim Larissu Kalaus i Doru Kalaus Žulj, Miu Brkić i Tenu Petiku. Tako je praktički promijenio cijelu postavu. Na tempu i rezultatu to se nije bitnije osjetilo. Hrvatska je bez problema čuvala desetak pogodaka razlike. Ono što je bilo važno je da sve djevojke dobiju svoju minutažu, a posebno da ostanu zdrave.

I grčki je izbornik dosta mijenjao. Ali za svaku novu igračicu koja je ušla hrvatska obrana našla je rješenje. Kako je vrijeme odmicalo kraju rastao je broj tehničkih pogrešaka naših suparnica jer je umor učinio svoje pa je Hrvatska s lakoćom čuvala svoju prednost.

Na ulasku u posljednjih deset minuta Hrvatska je tako otišla na 12 razlike (30:18). Borbene Grkinje ipak su u završnici uspjele malo smanjiti svoj zaostatak. Završilo je 32:22 .Razlika ionako nije bitna. Važna je pobjeda kojom su naše rukometašice na najljepši način počele kvalifikacije za EURO 2024. godine.

Za tri dana našu reprezentaciju očekuje susret protiv Bosne i Hercegovine u Cazinu.

HRVATSKA: L. Bešen 7/22, T. Pijević 5/12, N. Zadravec 4/5, P. Posavec 4/4, S. Šenvald 3/4, S. Posavec 4/4, Ć. Mičijević 3/5, D. Milosavljević 2/2, L. Kalaus 1/1, D. Kalaus Žulj 1/1, T. Japundža 1/2, K. Pavlović 5/6, M. Brkić -/-, A. Šimara 3/3, T. Petika 0/3, K. Birtić 1/3, izbornik: Nenad Šoštarić

GRČKA: M. Kepesidou 7/39, S. E. Tsiknaki -/-, M. Chatziparasiou 4/7, E. Zeneli 0/1, V. Amvrosiadou -/-, A . Zygoura 4/11, E. Samolada -/-, D. Fragou 0/1, N. Kepesidou -/-, A. Mania 3/4, A. Sevdili 0/2, E. I. Kerlidi 2/4, C. M. Stougiannidou 2/6, P. Argiropoulou 1/2, O.Andritsou 6/6, P. A. Karamanou -/-, izbornik: Danilos Menelos

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.