Hrvatske rukometašice saznale protivnice na EP 2022

Četvrtak, 28. travnja 2022. 19:04 Napisao/la  SC
Hrvatske rukometašice saznale protivnice na EP 2022
Foto: HRS

U ljubljanskom Starom gradu, bivšoj tvrđavi smještenoj na brijegu usred glavnog grada Slovenije, održan je ždrijeb skupina Europskog rukometnog prvenstva koje će od 4. dd 20. studenog 2022. godine organizirati Slovenija, Crna Gora i Sjeverna Makedonija.

Hrvatska će igrati u skupini sa Švicarskom, Mađarskom i Norveškom.

Evo skupina:
SKUPINA A: LJUBLJANA – NORVEŠKA, MAĐARSKA, HRVATSKA, ŠVICARSKA
SKUPINA B: CELJE – DANSKA,ŠVEDSKA, SLOVENIJA , SRBIJA
SKUPINA C: SKOPLJE – FRANCUSKA, NIZOZEMSKA, SJ. MAKEDONIJA, RUMUNJSKA
SKUPINA D: PODGORICA – POLJSKA, CRNA GORA, NJEMAČKA, ŠPANJOLSKA

Voljom ždrijeba, odnosno ruku slovenske reprezentativke Ane Gros i Božidara Đurkovića, predsjednika Natjecateljske komisije EHF-a, Hrvatska je dobila skupinu A, a to znači da će igrati u Ljubljani.

To je bila tiha želja svih nas, jer Ljubljana je jako blizu i „Kraljice šoka“ bi mogle imate lijepu podršku. Njemačka je naravno nakon toga raspoređena u skupinu D, odnosno Podgoricu.

- Zadovoljni smo što igramo u Ljubljani. Kao što je Szimoneta Planeta predstavnica Mađarske poželjela da Stožice budu u njihovim bojama, tako se i mi nadamo, jer Ljubljana je bliže Hrvatskoj nego Mađarskoj, da će mnogi prijatelji rukometa doći i podržati naše rukometašice. Što se tiče skupine, mogu reći da je Norveška apsolutni favorit. One su europske prvakinje i jedna od najboljih reprezentacija svijeta u ovom trenutku. Doživjet će neke male promjene, ali one imaju sustav i ne treba sumnjati da će biti u top izdanju. Mađarska je promijenila izbornika prije izvjesnog vremena. U kvalifikacijama su bile suverene. Pobijedile su u oba susreta Španjolsku. Vodi ih Vladimir Golovin koji je s većinom tih igračica bio svjetski i europski juniorski prvak. To je „otvorena“ priča. I mi imamo svoje adute u toj utakmici, tim prije jer tamo igraju Tea Pijević i Katarina Ježić. U toj utakmici posebno važan bit će taj tzv. „osmi igrač“, odnosno podrška s tribina. Švicarska je realno najslabija u ovoj skupini. Prošla je na Europsko prvenstvo onog trenutka kad je izbačena Rusija. Imaju svoju akademiju i napreduju iz godine u godinu. Znam ih jer smo s njima igrali u kvalifikacijama za EP 2018. godine. Pobijedili smo u oba susreta, ali u Zagrebu je bilo dosta gusto u jednom trenutku. I za kraj, jako je bitno tko će doći iz skupine B, ako prođemo dalje, a mi se tome nadamo. Tamo su dvije skandinavske i dvije reprezentacije s prostora bivše države. Svaka utakmica tu će biti na nož , a svaki osvojeni bod zlata vrijedan, rekao je Nenad Šoštarić, izbornik hrvatske ženske reprezentacije:

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.