EP ZA RUKOMETAŠICE

Hrvatice počele pobjedom nad Mađarskom

Utorak, 04. prosinca 2012. 21:52 Napisao/la  SC

Hrvatska - Mađarska 28:27 (15:14). Pobjedu je u posljednjim trenucima osigurala Aneta Peraica

Europsko prvenstvo - 1. kolo Skupine C

HRVATSKA – MAĐARSKA 28:27  (15:14)

Dvorana Spens, Novi Sad.  Gledatelja: 1500. Suci: Opava i Valek (obojica Češka)

HRVATSKA: Žderić, Jelčić, Nemaškalo, Kožnjak, Petković, Gaće 5, Elez 4, Ježić, Lovrić 3, Zebić 9, Milanović-Litre 3, Peraica 1, Džono, Čović, Franković, Bašić 2.

MAĐARSKA: Tomori 9, Kovacsicz 3, Szekeres, Bodi, Redei-Soos 3, Szamoransky 2, Kliviny 1, Gorbicz 7, Szabo, Bulath, Vincze, Kovacics, Szucsanszki 1, Verten 1, Kiss, Herr.

Sedmerci: Hrvatska 2 (2) , Mađarska 5 (8). Isključenja: Hrvatska 10, Mađarska 4 minute.

 

Hrvatske rukometašice pobjedom nad Mađarskom otvorile su Europsko prvenstvo u Srbiji. U infarktnoj završnici Aneta Peraica s desnog krila zabila je za velika dva boda izabranica Vladimira Canjuge. U samoj završnici susreta Mađarice su povele 24:25, no s dva uzastopna gola Maje Zebić Hrvatska vraća rezultatsku prednost (26:25), da bi u posljednjim sekundama susreta Aneta Peraica zabila gol o kojem će se dugo pričati.

Hrvatske rukometašice pomalo prestrašeno su ušle u utakmicu prvog kola skupine C Europskog prvenstva u Srbiji, izabranice Vladimira Canjuga igrale su u egalu s Mađaricama sve do rezultata dok Kovacsicz iz kontre nije zabila za vodstvo Mađarske 11:12. Hrvatske rukometašice odgovorile su serijom 4:0, dvama pogocima Vesne Milanović-Litre te s po jednim Ivane Lovrić i Ivane Petković Hrvatska po prvi puta u 26.minuti utakmice ima prednost od dva pogotka razlike. Drugi put na utakmici plus dva za jednu ekipu bilo je dvije minute kasnije, strijelac je bila Maja Zebić, a Hrvatska je imala vodstvo 15:13. Do kraja prvog poluvremena Klivinyi je smanjila na 15:14 što je ujedno i rezultat s kojim se otišlo na odmor.

Kao najveći problem hrvatskih rukometašica u prvih 30 minuta pokazala se obrana u kojoj su igračice Vladimira Canjuge često „plivale“, posebice mlada Katarina Ježić koja je u samo desetak minuta igre na poziciji prednjeg u obrani 5-1 zaradila čak dva isključenja. U fazi napada prva violina bila je Anita Gaće koja je bila udarna igla Hrvatske u kontri i polukontri.

Drugo poluvrijeme Hrvatska je odlično otvorila, Mađarice su povele 15:16 u 34.minuti golom Soos, no velikom serijom 6:0 koju je u 42. minuti zaključila Aneta Peraica Hrvatska ima ugodnih 21:16. Ipak, stečeni kapital najbolje hrvatske rukometašice nisu znale sačuvati pa su tako u samo pet minuta Mađarice odgovorile serijom 4:0, na semaforu je svjetlilo 21:20, a utakmica je ušla u infarktnu završnicu.

Najefikasnija u redovima Hrvatske bila je Maja Zebić sa devet postignutih pogodaka dok je najveće probleme hrvatskoj obrani stvarala Tomori koja je mrežu vrlo dobre Marte Žderić tresla također u devet navrata.

 

Rezultati skupine C:

Njemačka – Španjolska 20:23

Hrvatska – Mađarska 27:26

Poredak: 1. Španjolska 2, Hrvatska 2, Mađarska i Njemačka bez bodova.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.