EP U RUKOMETU

Hrvatska izgubila protiv jake Španjolske

Nedjelja, 22. siječnja 2012. 22:37 Napisao/la  Milan Kosanović

Španjolska – Hrvatska 24:22. Hrvatima su potrebna minimalno tri boda protiv Francuza i Mađara

Španjolska – Hrvatska 24:22 (11:14)

Španjolska:  Hombrados, A. Entrerrios, Gurbindo 3, Maqueda 2, Tomas 5, R. Entrerrios 2, Sarmineto 2, Sierra (9), Aguinagalde 1, Parrondo 2, Ugalde 1, Garcia 1, Romero 3, Canellas 2, Morros, Guardiola.

Hrvatska:  Balić, Duvnjak 1, Lacković 4, Kopljar 2, Vori 1, Gojun 1, Losert, Horvat, Vuković 1, Bičanić, Buntić 2, Alilović (12+1), Štrlek 4, Čupić 5, Musa, Ninčević 1.

Sedmerci: Španjolska 4 (5), Hrvatska 3 (3). Isključenja: Španjolska 6, Hrvatska 6 minuta.

Hrvatska reprezentacija doživjela je prvi poraz na Europskom prvenstvu u Srbiji nakon što je gotovo 58 minuta kontrolirala igru i rezultat. Ugalde je u 57.minuti donio prvo vodstvo Španjolcima, Čupić je iz sedmerca vratio Hrvatsku u igru, no golovima najprije Maquede, a potom i Canellasa Španjolci dolaze do novih bodova te velike pobjede teške polufinala. Na kraju utakmice ostaje dojam da je Hrvatska izgubila praktički dobivenu utakmicu. Najefikasniji u redovima Hrvatske bio je Ivan Čupić sa pet te Blaženko Lacković i Manuel  Štrlek sa po četiri postignuta pogotka. U redovima Španjolaca valja istaknuti Viktora Tomasa koji je u pet navrata tresao mrežu Hrvatske.

Poraz protiv Španjolaca pulene izbornika Slavka Goluže stavio je u iznimno neugodnu situaciju. U preostala dva susrete Hrvatima su potrebna minimalno tri boda kako bi osigurali polufinale, uzmemo li u obzir da su sljedeći protivnici Francuzi i Mađari onda je jasno da je pred Ivanom Balićem i društvom  veliki izazov.

Kauboji su utakmicu otvorili na najgori mogući način, golovima Garcie, Romera i Entrerriosa na semaforu SPENSA-a  stajalo je neugodnih 3:0. Blaženko Lacković ubrzo je ublažio na 3:1, no brzonogi Garcia ponovno diže prednost Španjolaca na plus tri. Kada su svi pomislili da se Hrvatskoj „crno piše“  Manuel Štrlek započeo je i zaključio fantastičnu seriju od čak sedam golova hrvatske reprezentacije za potpuni preokret te vodstvo od čak četiri pogotka razlike. Voda je potom krenula na hrvatski mlin, a čvrsta obrana 6-0 iza koje je stajao sjajni Mirko Alilović i ubojiti kontranapadi bili su glavno oružje igrača izbornika Slavka Goluže.

S druge strane uporni Španjolci nisu se predavali te golom Gurbinda u 28. minuti hvataju priključak te dolaze na minimalni zaostatak, no golovima Marka Kopljara te Ivana Čupića hrvatski reprezentativci na  odmor ipak odlaze mirno s ugodna tri pogotka razlike. Drugi dio počeo je mirno, no onda su kauboji u svom stilu utakmicu začinili neizvjesnošću. Trima uzastopnim pogocima Viktora Tomasa u 38. minuti utakmica je ponovno bila na početku, Španjolci su uhvatili priključak te pokazali svu svoju snagu te kvalitetu koja im je ujedno i donijela prvo mjesto u skupini C.



 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.