KAUBOJI STOPOSTOTNI

Hrvatska s tri pobjede na Olimpijske igre

Nedjelja, 08. travnja 2012. 19:49 Napisao  Milan Kosanović

Hrvatska - Island 31:28 (18:15). Izabranici Slavka Goluže tako su izborili povoljniju poziciju u ždrijebu u Londonu

Hrvatska – Island 31:28 (18:15)

Kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, 3.kolo. SD Varaždin. Gledatelja: 4500.

HRVATSKA:Losert (1), Alilović (13), Šunjić (1), Duvnjak 3, Lacković 4, Kopljar, Vori 2, Gojun, Horvat, Vuković 2, Batinović, Bičanić 6, J. Valčić 1, Čupić 9, Musa 1, Ninčević

ISLAND: Gustavsson (4) Svavarsson, Kristijansson 1, Sveinsson 1, Ingimundarson, Hallgrimsson 2, Atlason 5, Olafsson 5, Sigurdsson 8, Gudjonsson 3, Gudmundsson (9), Jakobsson, Gunnarsson, Karason 2, Ragnarsson 1.

Sedmerci: Hrvatska 4 (6), Island 2 (6). Isključenja: Hrvatska 6 minuta , Island 10 minuta . Crveni karton: Gojun (25').

Hrvatska muška rukometna reprezentacija pobjedom nad Islandom 31:28 (18:15) s maksimalnim učinkom završila je kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Londonu. Najbolji hrvatski rukometaši u nastavku utakmice slomili su otpor žilavih Islanđana. Najbolji strijelac utakmice Ivan Čupić na otvaranju drugog poluvremena zabio je svoj osmi gol za 19:15, a minutu kasnije Čupiću se pridružio i Igor Vori. Na semaforu je stajalo uvjerljivih pet pogodaka razlike, a hrvatski vlak bio je na pola puta do pobjede. Unatoč činjenici da su obje reprezentacije vizu za London izborile uoči početka samog susreta, bilo je izuzetno važno pobijediti jer pobjeda donosi nešto povoljniji ždrijeb te na koncu i lakšu skupinu na Olimpijskim igrama.

Islanđani se nisu predavali, u 33. minuti gostujući strateg promijenio je obranu u 5-1 s isturenim Sigurdssonom koji je trebao uštopati hrvatski napad, no puleni izbornika Slavka Goluže nisu se dali iznenaditi. Ninčević je tako u 43. minuti podigao prednost na sedam pogodaka razlike (25:18), a ostatak utakmice protekao je u neuspješnim pokušajima Islanđana da izbjegnu tada već izvjestan poraz.

U redovima Hrvatske blistao je Ivan Čupić koji je do kraja susreta upisao čak devet pogodaka, a valja spomenuti i zapažene role Ninčevića, Bičanića te naravno vanjskog razarača Blaženka Lackovića koji je povukao kada je trebalo.

PXL 120408 967Janica Kostelić i Elin Arnarsdottir/ Foto Marko Jurinec/PIXSELL

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.