HRVATSKA - SRBIJA Igor Vori poziva na oprez, dolazak najavili Kolinda Grabar Kitarović, Andrej Plenković, Mario Mandžukić...

Petak, 12. siječnja 2018. 14:32 Napisao/la  Ivan Jelić

Atmosfera svih ovih godina nikad nije bila upitna, stvorila se strašna kemija između iskusnijih i mlađih. Svi smo mi Hrvatska, dišemo kao jedno, svi za jedan cilj, kaže Vori pred utakmicu protiv Srbije

HRVATSKA - SRBIJA Igor Vori poziva na oprez, dolazak najavili Kolinda Grabar Kitarović, Andrej Plenković, Mario Mandžukić...

Hrvatska rukometna reprentacija večeras (20.30) u Splitu igra prvu utakmicu na Europskom prvenstvu, Igor Vori ovako je najavio utakmicu protiv Srbije i Europsko prvenstvo:

- Kao najstariji mogu reći, pohvale svim suigračima. Svaki trening, svaku vježbu odradili smo maksimalno. Izbornik može biti jako zadovoljan. Spremni smo, postoji pozitivna nervoza, to je dobro, ali mislim kada krene sve će biti lakše. Uz pomoć naših navijača u Splitu nadam se da ćemo se veseliti. Gledali smo Srbiju protiv Slovenije, jako su neugodna momčad. Sve ovo što su igrali dosad je zavaravanje. Jako ih poštujem, svi igrači igraju u jakim klubovima. Ne pije vodu to da smo mi favoriti. Jedina nam je prednost to što igramo kući. Dolaze rasterećeni, opušteni, ali uvjeren sam da smo spremni. Turnir ne počinje i ne završava prvom utakmicom, nakon Srbije nam slijede Island pa Švedska, rekao je Vori.

Atmosfera unutar momčadi?

- Atmosfera svih ovih godina nikad nije bila upitna, stvorila se strašna kemija između iskusnijih i mlađih. Svi smo mi Hrvatska, dišemo kao jedno, svi za jedan cilj.

Vidite li se u finalu sa Francuskom?

- Priželjkujem da pobijedimo Srbiju, pa Island, pa tako dalje... O finalu nema smisla pričati, dug je put. Ima vremena kada ćemo razgovarati o tome, moramo se fokusirati na početak, zaključio je Vori.

Dolazak na utakmicu protiv Srbije najavila je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, premijer Andrej Plenković, ministrice Martina Dalić i Marija Pejčinović Burić, ministri Damir Krstičević, Zdravko Marić, Lovro Kuščević...

Od poznatijih sportaša dolazak je najavio Mario Mandžukić...

Michael Wiederer, predsjednik Europskog rukometnog saveza, najavio je Europsko prvenstvo u Hrvatskoj:

- Prvenstvo organiziramo u četiri grada i što se nas tiče sve je spremno za početak natjecanja! Svi organizacijski odbori su se maksimalno potrudili. Bilo je problema, ali mi na to ne gledamo kao na probleme, to su uobičajene stvari koje se moraju rješavati u hodu i na vrijeme. Znamo da je veliki interes hrvatskih vlasti za utakmicu sa Srbijom, ali ne znam za Srbiju i njihove dužnosnike. Interesantan je to meč i zbog politike na ovim prostorima, ali ono što je političko trebamo zanemariti, gledali smo mnoge utakmice Hrvatske i Srbije i naglasak treba biti na sportu, kaže Wiederer.

Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, naglasio je važnost prve utakmice protiv Srbije.

- Velika prednost je igrati pred punom Arenom u Splitu. Sjetimo se 2009. godine, mislim da nema igrača koji kada uđe u splitsku Arenu s hrvatskim grbom na dresu, neće dati 500 posto od sebe. Moramo biti hladne glave, koncentrirani, a ne sumnjamo i da ćemo imati i podršku s tribina. Mislim da su naši igrači dovoljno iskusni, vrhunski profesionalci koji se znaju nositi s pritiskom. Gotovo svaki treći dan igraju ozbiljnu utakmicu, bilo u svojim klubovima, bilo u reprezentacijama. Lino je izbornik koji zna raditi s igračima, zna stvoriti odličnu atmosferu i to će se u konačnici na terenu i pokazati. Ali, to je sport. Ako i ne budemo prvi, ne trebamo raditi problem od toga, ali nam je svakako cilj da osvojimo zlato. Pomognimo našim igračima da dođemo do željenog cilja, ali da to bude u granica fair playa. Srbija je, svi znamo, reprezentacija koja je opet okupila dobre igrače, reprezentacija koja je vrlo nezgodna, koja može pobijediti gotovo svaku od ovih reprezentacija na Prvenstvu. Sigurno da neće biti lagana utakmica, osim toga to je prva utakmica, uvijek su otvaranje i prva utakmica posebni. Koliko znam ne dolaze ni srpski navijači, ne samo na utakmicu u Splitu, nego općenito. Naime, mi po pravilima moramo svakom sudioniku Prvenstva dati određeni kontingent ulaznica, pa smo tako napravili i sa Srbijom, ali do datuma do kada su se karte mogle kupiti nije bilo interesa, rekao je Grahovac.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.