Hrvatska psihološka komora: Psiholog rukometne reprezentacije nije imao dozvolu za rad sa sportašima

Ponedjeljak, 06. veljače 2017. 16:41 Napisao/la  SC

Igor Čerenšek  bio je član smijenjenog stručnog stožera, koji je sportskog psihologa angažirao tijekom priprema za SP u Francuskoj


Igor Čerenšek nema dopuštenje Hrvatske psihološke komore (HSP) za rad sa sportašima, sažetak je reakcije HSP-a nakon što je planulo medijsko prepucavanje o tome zašto hrvatska rukometna reprezentacija nije osvojila medalju na SP-u u Francuskoj.

Među inima, oglasio se Čerenšek koji je iznio svoje viđenje pada u igri reprezentacije, tvrdeći da je glavni problem bila fizička sprema. Čerenšek je bio član smijenjenog stručnog stožera, koji je sportskog psihologa angažirao neposredno prije i tijekom priprema za SP u Francuskoj.

Čerenšek je diplomirao psihologiju na Sveučilištu u Minnesoti 2007. godine, radio je sa skijašima (Natko Zrnčić-Din), veslačima (Damir Martin), plivačima, nogometašima Dinama, Lokomotive, Rijeke, Osijeka...

Bio je vrhunski plivač, sudjelovao je na OI 2004. godine, sigurno poznaje metodologiju pripreme sportaša, ali nema licenciju krovne  stručne organizacije.

Evo priopćenja:

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.