GENERALKA PRED SP

Hrvatska pobijedila Srbiju na Zametu

Subota, 10. siječnja 2015. 20:15 Napisao  Marko Babić

Pripremna utakmica rukometaša: Hrvatska - Srbija 34:30. Konačan rezultat sakrio je mnoge slabosti u igri 

 

Pripremna utakmica rukometaša

HRVATSKA - SRBIJA 34:30

Centar Zamet. Gledatelja: 2.000.

Suci: Gubica i Milošević.

HRVATSKA: Duvnjak 5, Stepančić 1, Kopljar 3, Vori 2, Gojun, Pešić, Horvat 5 (3), Obranović, Ivić, Karačić, Bičanić 2, Alilović, Štrlek 6, Čupić 5 (2), Musa, Ninčević 1, Slišković 4, Brozović.

SRBIJA: Basarić, Vujin 6, Marjanović, Ilić 8 (4), Gugleta 2, Ilić 5, Rnić 2, Stanković, Zelenović 2, Dal. Čutura, Dav. Čutura 2, Abutović 1, Mitrović, Marsenić 2, Kocić, Marjanac.

Sedmerci: Hrvatska 5 (5), Srbija 4 (4).

Isključenja: Hrvatska 4, Srbija 6 minuta.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija uspješno je odradila generalku protiv Srbije uoči polaska na Svjetskom prvenstvu. U dobro ispunjenoj dvorani u Rijeci, Hrvatska je slavila 34:30, konačan rezultat sakrio je mnoge slabosti u igri koje su bile vidljive tijekom utakmice. Obrana nije bila na visini zadatka, napad je u konačnici odradio svoje s 34 gola. Srbija je popustila tek u samoj završnici nakon nekoliko promašaja u napadu, u 56. minuti i dalje je bilo 30:29. Goluža je uveo u igru vratara Ivića koji je jednom obranom omogućio gol Kopljaru za 32:29 kada je postalo jasno da za suparnike nema povratka.

Hrvatska nije pružila uvjerljivu igru u prvom poluvremenu, ali je na kraju otišla na poluvrijeme s dva gola viška. Srbija je relativno uspješno uspijevala pronalaziti put do gola, na drugoj strani Hrvatska  je u napadu igrala na principu toplo-hladno. Treba izdvojiti odlično proigravanje Duvnjaka za Vorija koji je izborio sedam metara (5:4), te sjajan pogodak Čupića koji je uhvatio jednu tešku loptu i prakitički iz mrtvog kuta zavrnuo loptu u mrežu. Treba spomenuti i dvije obrane zicera srpskog vratara Marjanca nakon kojih je Goluža gurnuo Ivića na vrata umjesto Alilovića budući da su Srbi zabijali sa svih pozicija. Hrvatska je pokušavala i s brzim centrom koji nije uvijek davao rezultata, kao ni situacije u kojima su izabranici Slavka Goluže imali igrača više.

Kod rezultata 12:12 Štrlek je propustio zabiti čistu priliku za vodtvo, ali Ninčević je u 27. minuti napokon vratio prednost domaćinu (14:13). Ivić je u međuvremenu sjajno zaustavio jedan napad, Srbija ostala s igračem manje zbog udarcem laktom u napadu. Slišković i Vori donijeli su dva gola prednosti.

Ni drugo poluvrijeme nije ponudilo previše razloga za optimizam uoči svjetske smotre, Alilović je na otvaranju primio nekoliko golova kroz noge. Obrana 5-1 s isturenim Vorijem nije dala željeni rezultat. Hrvatska se mučila, dok su gosti, kako je utakmica odmicala, pokazivali sve veće nezadovoljstvo sudačkim kriterijem.  Srbija je na najbolji mogući način iskoristila igrača više, golom Guglete u 49. minuti stigli su na samo gol zaostatka i tako opasno zaprijetila. Hrvatska se ipak uspjela oduprijeti. 

Fotogalerija Lario Tus

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.