Hrvatska - Njemačka (14): Može li Slavko Goluža vratiti izgubljeno samopouzdanje?!

Petak, 30. siječnja 2015. 09:50 Napisao/la  SC

Izabranici Dagura Sigurdssona pobijedili su Poljsku i Rusiju, remizirali s Dancima te nakon pobjeda nad Argentinom i Saudijskom Arabijom zauzeli vodeće mjesto u skupini

Hrvatski rukometaši od 14 sati igraju protiv Njemačke čime počinju razigravati za plasman od 5. do 8. mjesta. Igraju dvije momčadi koje su u četvrtfinalu slovile favoritima, Hrvatska je izgubila od Poljske, a Njemačka od domaćina Katara. Od Hrvatske se na turniru više očekivalo nego od podmlađene Njemačke, hrvatski rukometaši opterećeni su neuspjehom, što može izazvati negativne efekte:

- Utakmica nam je vrlo bitna, nema nikakvih kalkulacija. Moramo izboriti plasman na Olimpijske igre iako postoji mogućnost da čak i devetoplasirana reprezentacija ulazi. Mi ćemo se pokušati vratiti i turnir završiti pobjedama. Gledali smo Njemačku nekoliko puta tijekom prvenstva, moramo se što bolje pripremiti, kaže Igor Karačić.

- Sve ćemo učiniti da izvučemo maksimum iz sebe i da ove dvije utakmice odigramo najbolje što možemo, kaže izbornik Slavko Goluža prije utakmice protiv Njemačke.

Motiva ipak ne bi trebalo nedostajati, borba za peto mjesto istodobno znači borbu za domaćinstvo kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Riju.

- Sigurno je da su Nijemci u lakšoj poziciji, oni su došli s pozivnicom i praktički su skoro došli u borbu za medalju. To je mlada momčad koja je skroz promijenila svoju generaciju, ima novog trenera, mnogo je napredovala i najvažnije je da je sigurna da u ovome vidi priliku za dizanje svog reprezentativnog rukometa koji posljednjih nekoliko godina nije bio na razini. Najvažnije je da se što bolje spremimo za njih, gledali smo ih u dvije utakmice u skupini, to je mlada momčad koja igra 5-1 obranu s prelaskom u 6-0. Mnogo trči i igra tipičan njemački rukomet. Tu im je i Lichtlein koji stvarno brani odlično i najvažnije je da se mi probamo dignuti i da odigramo najbolju moguću utakmicu na turniru svih 60 minuta, kaže Igor Vori.

Njemačka je bila u vrlo jakoj Skupini D. Izabranici Dagura Sigurdssona pobijedili su Poljsku i Rusiju, remizirali s Dancima i nakon pobjeda nad Argentinom i Saudijskom Arabijom zauzeli vodeće mjesto u skupini. S novim izbornikom na klupi Nijemci su svim momčadima do sada stvorili probleme te se nadaju da će isto učiniti i Hrvatskoj.

Hrvatska i Njemačka igrale su deset puta, Hrvatska je sedam puta pobijedila, jedna je utakmica završila neodlučeno.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.