RUKOMETAŠICE POTVRDILE VIZU

Hrvatska se plasirala na Europsko prvenstvo

Subota, 24. ožujka 2012. 18:55 Napisao  Milan Kosanović

Danska - Hrvatska 27:31. Najefikasnija Andrea Penezić sa 7 pogodaka

Hrvatske rukometašice nakon dugih šest godina čekanja u posljednja tri dana po drugi put su pobijedile četvrtu reprezentaciju svijeta. Igračice izbornika Vladimira Canjuge u Randersu su uvjerljivo slavile nad Dankinjama rezultatom 27:31 te još jednom dokazale da su spremne za napad na sam vrh svjetskog rukometa. Andrea Penezić i društvo furiozno su otvorile utakmicu, a pitanje pobjednika bilo je riješeno već do poluvremena kada je na opće iznenađenje svih okupljenih u Areni Randers na semaforu svjetlilo velikih 12:20.

U nastavku utakmice Dankinje su igrale na sve ili ništa, no strateg hrvatske reprezentacije nije dopustio taktička iznenađenja, a Hrvatska se u drugih 30.minuta oduprla i naletima pristranog sudačkog para koji je u jednom trenutku isključio čak tri hrvatske igračice. Ovom pobjedom Hrvatska je i službeno izborila plasman na Europsko prvenstvo u Nizozemskoj.

Najefikasnija u redovima Hrvatske ponovno je bila Andrea Penezić sa sedam postignutih pogodaka, gol manje zabila je Miranda tatari dok je veliki obol pobijedi dala i golmanica Ivana Jelčić koja je do kraja susreta nanizala 11 obrana. Valja također spomenuti i zapažene role Maje Zebić te mlade Katarine Ježić posebice u prvom poluvremenu. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.