Hrvatska u petak na Japan bez Štrleka, Bičanić pod upitnikom

Četvrtak, 05. travnja 2012. 11:21 Napisao  Milan Kosanović

- Vjerujem da ćemo uz podršku s tribina u ova tri dana uspjet ostvariti zacrtani cilj te izboriti vizu za London, rekao je hrvatski izbornik Slavko Goluža

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u petak (SD Varaždin, 18 sati) protiv Japana otvara kvalifikacije za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu. Momčad izbornika Slavka Goluže svakako je veliki favorit, no svako podcjenjivanje brzonogih Japanaca moglo bi uzrokovati velike probleme. Plasman na OI izborit će dvije najbolje ekipe. Uz Japan, Hrvatsku očekuju ogledi s Čileom i Islandom.

- Nezgodni su, igraju duboke obrane 3-2-1 i 3-3. Niski su, no taj nedostatak visine nadoknađuju svojom pokretljivošću i agresivnošću, rekao je izbornik Slavko Goluža te nastavio:

- Sigurno će nam trebati vremena da se prilagodimo njihovoj igri i stoga moramo biti izuzetno strpljivi. Najgore što se može dogoditi jest da podcijenimo protivnika stoga nema nikakvog podcjenjivanja. Utakmica s Japanom je za nas najvažnija, a ujedno i najteža na kvalifikacijskom turniru, smatra hrvatski izbornik koji je potom odaslao optimistične najave.

- Vjerujem da ćemo uz podršku s tribina u ova tri dana uspjet ostvariti zacrtani cilj te izboriti vizu za London.

Najbolje hrvatske rukometaše ozljede nisu pomazile niti ovoga puta. Ivano Balić nije doputovao u Varaždin dok se Manuel Štrlek tek naknadno priključio reprezentaciji također zbog problema s ozljedom.

-Igramo bez Ivana, a unatoč optimističnim očekivanjima protiv Japana neće igrati ni Manuel Štrlek. Na posljednjem treningu Damir Bičanić osjetio je bol u kvadricepsu, on će otići na ultrazvuk, te je također upitan za susret s Japanom. Ukoliko bude i najmanje opasnosti od ozljeda sigurno ćemo ga poštedjeti, objasnio je Goluža koji je zadovoljan pozitivnom atmosferom koja vlada unutar reprezentacije.

-U ovih nekoliko dana smo uspjeli osvježiti igrače, a ono što me posebno veseli je veliki nivo motivacije koji igrači pokazuju na svakom treningu. Ako budemo igrali kako treniramo, vjerujte mi neće biti nikakvih problema, zaključio je Slavko Goluža.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.