EP 2022 Hrvatska izgubila šanse nakon poraza od Danske

Subota, 22. siječnja 2022. 22:02 Napisao/la  SC

Predvođena sjajnim Tinom Lučinom, u prvom dijelu utakmice protiv svjetskih prvaka odigrala je hrvatska reprezentacija najbolje poluvrijeme na prvenstvu

Lučin i Alilović
Lučin i Alilović

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je šanse za plasman u završnicu nakon što je doživjela očekivani poraz (25:27) od Danske na neočekivani način.

Predvođena sjajnim Tinom Lučinom, u prvom dijelu utakmice protiv svjetskih prvaka odigrala je hrvatska reprezentacija najbolje poluvrijeme na Europskom prvenstvu (11:12).

U drugom dijela Dansku je staloženo do pobjede vodio Mikkel Hansen, koji je diktirao način igre u napadu bez vratara, što se pokazalo presudnim.

Za razliku od prethodnih utakmica, hrvatska obrana djelovala je vrlo čvrsto i agresivno, obojica su vratara bili na visokoj razini.

Na kraju je slaba utjeha da je Danska protiv Hrvatske ostvarila najtežu pobjedu na prvenstvu do sada.

DANSKA: Landin, Møller, Kirkeløkke, Landin Jacobsen, Jakobsen, Lauge Schmidt, Jensen, Svan, Møllgaard Jensen, Mensah Larsen, Hansen, Andersson, Mensing, Holm, Gidsel, Hald Jensen

HRVATSKA: Alilović, Pilipović, Marić, Gadža, Gojun, Maraš, Načinović, Ivić, Čupić, Slišković, Cindrić, Lučin, Martinović, Šipić, Glavaš, Jelinić

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.