Hrvatska - Iran: Produljeni odmor za nositelje igre, Goluža priliku daje pričuvama

Ponedjeljak, 19. siječnja 2015. 10:05 Napisao/la  SC

Pokušat ćemo malo i kombinirati, ali moramo biti ozbiljni. Iranci su zaprijetili Makedoncima, kaže Goluža

Hrvatski rukometaši danas (17) igraju protiv Irana, objektivno najslabije momčadi u Skupini B. Izbornik Irana je Slovenac Borut Maček, što znači da Iranci znaju detalje o hrvatskim igračima, protivnik je nepoznanica iako je izbornik Slavko Goluža naglasio da pozorno prati iranski rukomet zadnjih šest mjeseci.

- Tražit ću prije svega ozbiljnost i ulazak u utakmicu na pravi način. Pokušat ćemo malo i kombinirati, ali moramo biti ozbiljni. Iranci su zaprijetili Makedoncima, da nisu nisu igrali u punoj postavi, ishod bi bio drugačiji. Respekt postoji, ali ne smijemo biti nervozni, kaže Goluža.

- Nisam umoran, štoviše, osjećam se odlično, tek se zagrijavam, rekao je Domagoj Duvnjak koji će protiv Irana odmarati kao i većina nositelja igre ako se sve bude odvijalo u skladu s očekivanjima.


- Zadatak nas igrača iz drugog plana nije se dosad mogao potpuno realizirati. Naravno, to je odmaranje ključnih igrača. Osobno sam zadovoljan i moram na najbolji način iskoristiti minute koje dobijem, kaže Željko Musa koji će protiv Irana dobiti veću minutažu.

Prema Golužinom planu, danas je produljeni dan odmora za najbolje igrače, koji moraju iskoristiti igrači koji manje igraju. Najava da se na vratima utakmicu početi debitant na svjetskim prrvenstvima, Filip Ivić, dovoljno ukazuje kakvu utakmicu hrvatski stožer očekuje.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.