Luka Stepančić: Francuzi uvijek imaju motiv više kada igraju protiv nas

Utorak, 23. siječnja 2018. 15:57 Napisao/la  SC

Dobro smo trenirali i imali smo situaciju da smo nakon Norveške dobili to da smo zadovoljni vratarima, kaže trener vratara Vlado Šola

Luka Stepančić
Luka Stepančić

 Trener vratara Vlado Šola i Luka Stepančić najavili su utakmicu protiv Francuske u srijedu (20.30).

Što se tiče forme vratara Šola je rekao sljedeće:

- Najbolje bi bilo da se ne vraćamo u prošlost i u prvi dio turnira. Dobro smo trenirali i imali smo situaciju da smo nakon Norveške dobili to da smo zadovoljni vratarima. Taktički smo se pripremali i vratari bi trebali biti optimalni za utakmicu protiv Francuza, rekao je Šola i najavio utakmicu protiv svjetskih prvaka:

- Francuska je zadnjih deset godina favorit, izgleda moćno i impresivno. Ima kvalitetan napad i mogu igrati brz i spor rukomet. Pred nama je vrlo zahtjevna utakmica. Što se tiče njihovog vratara, Gerrard nije iznenađenje. Bio je dugo u sjeni Omeyera, ali nije samo on tu. I drugi vratar im je vrlo dobar. Francuzi su pokriveni na svim pozicijama i ne treba nikoga izdvajati. Mi se za svakog protivnika posebno pripremamo i naš zadatak kao trenera je to da detektiramo sve slabe točke protivnika i iskoristimo ih, a hoćemo li uspjeti, to ćemo vidjeti, kazao je Šola.

Luka Stepančić vrlo dobro poznaje neke od francuskih reprezentativaca s obzirom da nosi dres PSG-a:

- Ima nešto u tim utakmicama s Francuskom. To su uvijek posebni susreti. Iako Francuzi ne pridaju posebnu važnost utakmicama i u svaku ulazu na glavu i idu po pobjedu, čini mi se da uvijek imaju motiv više kada igraju protiv nas. Vjerujem da će tako biti i sutra. Zadovoljan sam dosadašnjom igrom, ali uvijek može bolje i više. Bitno je izvući greške koje smo radili kao podjedinici i kao momčad te ih analizirati kako bi ih ispravili. Prije prvenstva smo govorili da obrana treba biti naš forte. Ako ju ponovno igramo kako treba, onda će biti dobro. Sve više postižemo lake golove i to nešto govori, rekao je Stepančić:

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.