HRVATSKA - FRANCUSKA Kauboji traže plasman u polufinale preko goropadnih Tricolora

Subota, 23. siječnja 2016. 12:43 Napisao/la  SC

Pobjednik dvoboja u Tauron Areni u Krakowu vjerojatno dobiva mjesto u polufinalu, a poraženi će ga kroz treće kolo teško izboriti.

Na Europskom rukometnom prvenstvu večeras će se od 18.15 sati u drugom kolu skupine 1 sučeliti Hrvatska i Francuska. Radi se naravno, o dvoboju svjetskih rukometnih velesila koji će nesumnjivo pred male ekrane prikovati i one koje rukomet i ne zanima previše. Pobjednik dvoboja u Tauron Areni u Krakowu vjerojatno dobiva mjesto u polufinalu, a poraženi će ga kroz treće kolo teško izboriti.

Hrvatska i Francuska kroz povijest su odigrale mnogo velikih utakmica među kojima je polufinale olimpijskog turnira u Londonu na kojem je slavila momčad Claudea Oneste, ali i ogled u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva godinu dana kasnije na kojem je Hrvatska pod vodstvom Slavka Goluže upisala jednu od najdojmljivih pobjeda nad Tricolorima (30:23). Hrvatska je slavila i na Euru u Beogradu prije četiri godine, kao i u skupini na Svjetskom prvenstvu 2003. godine nakon startnih mučenja protiv Argentine i Saudijske Arabije.

Francuzi su Hrvatskoj veliki dužnici, osim u polifinalu u Londonu, pamte se i porazi iz dva finala. Svjetsko prvenstvo odnijeli su Hrvatskoj pred punom zagrebačkom Arenom, a i godinu dana kasnije na Euru također su slavili u međusobnom finalnom dvoboju.

Hrvatska je u pomlađenom sastavu koji je u utakmicama protiv Islanda i Makedonije pokazao da može igrati itekako kvalitetan rukomet. Francuska je istovremeno u svojoj posljednjoj utakmici već do poluvremena bila rješila stvari protiv Bjelorusije (20:5), a u susret ulaze kao favoriti na krilima nezaustavljive vanjske linije na čelu s Nikolom Karabatićem, ponajboljim rukometašem današnjice.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.