HRVATSKA - EGIPAT Mnogo nepoznanica u igri, a najveća je Domagoj Duvnjak

Nedjelja, 22. siječnja 2017. 12:28 Napisao/la  SC

Poraz od Njemačke u zadnjoj utakmicu Skupine C otvorio je mnoga pitanja na koja će večeras odgovoriti prije svih Domagoj Duvnjak

Hrvatski rukometaši večeras (20.45) igraju utakmicu osminu finala protiv Egipta. Počinje drugi dio natjecanja u kojemu više nema mogućnosti ispravljati pogreške, poraz znači odlazak kući.

Poraz od Njemačke u zadnjoj utakmicu Skupine C otvorio je mnoga pitanja na koja će večeras odgovoriti prije svih Domagoj Duvnjak,  a onda redom svi igrači zaključno s izbornikom Željko Babićem.

Babić je promijenio vratara pred utakmicu protiv Egipta,   umjesto Filipa Ivića u nastavku će braniti Ivan Pešić. Babićeva poruka je jasna, vratari nisu bili na očekivanoj razini u prvom dijelu natjecanja.

Činjenica je da je Filip Ivić ostao na 23 posto, a Ivan Stevanović na 35 posto obranjenih udaraca.

Brzo ćemo vidjeti jesu li slabiji bili vratari ili igra zbog koje vratari nisu imali prilike pokazati koliko objektivno vrijede.

Isto je tako činjenica da poraz protiv Njemačke ne mora biti objektivno mjerilo kvalitete hrvatskog rukometa:

- Ma nisu oni istukli nas, istukli smo mi sami sebe svojom igrom. Dobro smo otvorili, imali ritam i onda 12 minuta bez gola, pa se stalno vraćaš, pa negdje zapneš i na kraju više ne možeš ni ustati. Lake golove smo primali, teško smo zabijali i to je to, rekao je Tin Kontrec nakon poraza od Njemačke.

Svima je jasno da hrvatska reprezentacija u napadu igra slabo, da nema dovoljno brzine u protoku lopte, da vanjski igrači još uvijek nisu u prvenstvu iako je završilo natjecanje u skupini, da na crti nema pravog rješenja...

Obrana je ipak više stvar pristupa i motiviranosti, koja nije upitna u momčadi s toliko mladih igrača...

Ukratko, mnogo je nepoznanica, a najveća je Domagoj Duvnjak.

Duvnjak je do sada igrao pretežito u obrani, Babić ga je navodno štedio zbog ozljede...

I Babića se u prvom krugu natjecanja dosta štedjelo, iako je izbornik djelovao nervozno čak i na umjerene kritike. Indikativno!

Od večerašnje utakmice protiv Egipta nitko se više ne može štedjeti.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.