RASPAD SISTEMA Hrvatska doživjela težak poraz na oproštaju od SP-a i Line Červara

Ponedjeljak, 25. siječnja 2021. 21:49 Napisao/la  SC

Hrvatska je nastup u Kairu otvorila šokantnim remijem protiv Japana, zaključila ga blamažom protiv Danaca u utakmici u kojoj su u dvadeset minuta drugog dijela postigli samo četiri pogotka

Hrvatska doživjela težak poraz na oproštaju od SP-a i Line Červara

Hrvatska muška rukometna reprezentacija nije uspjela izboriti plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Egiptu.

U posljednjoj utakmicu u Skupini II Hrvatska je poražena od aktualnog svjetskog prvaka Danske 38:26 (15:17),  u pojedinim trenucima utakmice mučno je bilo gledati hrvatsku nemoć u Kairu.

Svi preduvjeti za plasman u četvrtfinale su bili tu, Katar je pobijedio Argentinu, Danska je

Rukometaši Katara ispunili su prvi preduvjet da bi hrvatska mogla zaigrati u četvrtfinalu, no onaj drugi i najvažniji hrvatski rukometaši nisu uspjeli odraditi.

Otvaranje utakmice bilo je bolje nego otvaranja mnogih dosadašnjih u Egiptu, ali u nastavku se hrvatska igra potpuno raspala.

Na prvi hrvatski pogodak u drugom dijelu čekalo se više od osam minuta, za to vrijeme Danci  su se odvojili na 25:16 i povratka više nije bilo.

Totalni raspad sistema više nije bilo moguće zaustaviti, a opušteni Danci, koji utakmicu nisu odigrali s najjačom postavom, poigravali su se kako su htjeli.

Hrvatska je nastup u Kairu otvorila šokantnim remijem protiv Japana, zaključila ga blamažom protiv Danaca u utakmici u kojoj su u dvadeset minuta drugog dijela postigli samo četiri pogotka, a primili 16.

A to najbolje govori kako se igralo i u obrani i u napadu, odnosno u kakvom je stanju hrvatska vrsta dočekala najvažniju utakmicu na prvenstvu s izbornikom koji to više nije na klupi.

Posljednji put hrvatska muška rukometna reprezentacija u završnicu nekog velikog prvenstva nije se plasirala na Europskom prvenstvu 2002. godine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.