Hrvatska - Crna Gora: Utakmica protiv reprezentacije države u kojoj je popularniji ženski rukomet

Srijeda, 15. siječnja 2014. 09:50 Napisao/la  SC

Utakmica 2. kola, srijeda (18): Hrvatska - Crna Gora. Za razliku od rukometaša, crnogorske rukometašice su aktualne europske prvakinje i olimpijske doprvakinje

Hrvatska rukometna reprezentacija u srijedu od 18 sati igra drugu utakmicu na EP-u u Danskoj. Nakon Bjelorusije protivnik je Crna Gora, reprezentacija koja se na velikim natjecanjima prvi put pojavila 2008. godine na EP u Norveškoj. U prvom nastupu na jednom EP-u Crna Gora je zauzela 12. mjesto. Crna Gora u Danskoj drugi nastupa u završnici EP-a.

Većina crnogorskih igrača igra u inozemstvu, jedino Vasko Ševaljević (Hannover) i Žarko Marković (HSV) igraju u velikim klubovima. Zanimljivo je da je u Crnoj Gori puno popularniji ženski rukomet. Crnogorke su aktualne europske prvakinje i olimpijske doprvakinje. Budućnost je godinama u vrhu Lige prvaka, a 2012. bile su i osvajačice najprestižnijeg klupskog trofeja.

Što se ambicija tiče, izbornik Zoran Kastratović kaže:

- Želimo biti dostojni natjecanja, odigrati što bolje možemo. Nemamo pritisak, mislim da su ljudi svjesni stanja. Meni je važno da su momci OK. Pokušat ćemo iznenaditi Bjelorusiju koja je čuvala Rutenku za naš susret, mislim da nije nemoguće. Nije realno očekivati uspjeh protiv Hrvatske, što ne znači da nećemo pokušati. Mislim da je Hrvatska vrlo jaka, to je reprezentacija koja vrijedi nastupa u završnici EP gdje odlučuju nijanse, kaže Kastratović.

U porazu protiv Švedske vratar Rade Mijatović bio je strijelac, što na kraju nije pomoglo:

- Presudilo je naše neiskustvo i manjak kvalitete. Nismo došli prijetiti, nismo se ni nadali pobjedi, ali jesmo boljoj igri i rezultatu. Vjerujem da ćemo u sljedećim utakmici igrati bolje i discipliniranije i da ćemo pokazati da ova reprezentacija ima budućnost. Protiv Hrvatske se ne smijemo osramotiti i uvjerljivo izgubiti. Na kraju bi možda mogla odlučiti i gol-razlika jer vjerujem da će Švedska dobiti Bjelorusiju, pa bi nama u posljednjoj utakmici za prolaz u drugi dio natjecanja možda bio dovoljan i bod, zaključuje Mijatović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.