Hoće li Lino Červar u povijest hrvatskog rukometa otići kao gubitnik ili pobjednik?

Ponedjeljak, 25. siječnja 2021. 10:54 Napisao/la  SC

Dok traje potraga za novi izbornikom, Hrvatska još uvijek ima šanse plasirati se u četvrtfinale unatoč porazu od Argentine

Lino Červar
Lino Červar

Uoči današnje utakmice (20.30) između Hrvatske i Danske zanimljivija je rukometna ema tko će naslijediti Linu Červara.

Spominju se dvojica izglednih kandidata, Hrvoje Horvat i Slavko Goluža.

Prvi je Červarov pomoćnik tri sezone, drugi je provjereno rješenje s dovoljno iskustva.

Dok traje potraga za novi izbornikom, Hrvatska još uvijek ima šanse plasirati se u četvrtfinale unatoč porazu od Argentine.

Osim što Hrvatska mora pobjediti Dansku, Katar mora pobijediti Argentinu!

Treba naglasiti da Katar ima motiva, jer teoretski može u četvrtfinale, što znači da šanse postoje iako nisu velike.

Problem je da Danska igra na razini aktualnog svjetskog prvaka, ostvarila je pet pobjeda: Bahrein 34:20 (+14), Kongo 39:19 (+20), Argentina 31:20 (+12), Katar 32:23 (+9) i Japan 34:27 (+7).

U svakom susretu postigla je više od 30 pogodaka, a prosječno je primala 21,8 pogodaka, izostanak Rasmusa Laugea, Caspera Mortensena, Henrika Toft Hansena i Lase Mollera nije se previše osjetio na danskoj igri.

Nema dvojbe da je Danska večer favorit, ni statistika međusobnih utakmica nije na hrvatskoj strani, Hrvatska je doživjela poraze u zadnjim dvjema utakmicama na svjetskim prvenstvima.

Hoće li Červar u povijest hrvatskog rukometa otići kao gubitnik ili pobjednik najviše ovisi o najboljim igračima koji na ovom prvenstvu nisu u optimalnom stanju.

Ponedjeljak,
15:30 JAPAN – BAHREIN
18:00 KATAR – ARGENTINA
20:30 HRVATSKA – DANSKA

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.