SP 2021 Lino Červar: Moramo se transformirati u ekipu koja vjeruje u sebe

Ponedjeljak, 18. siječnja 2021. 15:08 Napisao/la  SC
Lino Červar
Lino Červar

Hrvatski rukometaši u utorak (18 sati) u Aleksandriji igraju protiv Katara, utakmica odlučuje tko će biti prvi u Skupini C

- Bit će vrlo teška utakmica, iscrpljujuća, jer tu se radi o velika dva boda koja se prenose. Naš pristup je iznimno važan. Moramo se transformirati u ekipu koja vjeruje u sebe, u svoju moć koju moramo pokazati, a to neće biti jednostavno. Moramo pokušati nametnuti svoju igru. Obrana, koja se popravila, mora dati još više, jer tako dobivamo samopouzdanje, a u napadu moramo biti štedljivi na lopti, lukavi i mudri. Oni imaju tri-četiri važna igrača koji su nositelji igre, na njih ćemo se koncentrirati, pokušati smanjiti njihovu učinkovitost, a da podignemo našu. Tu će biti nadmetanje. Rivera je jako dobar trener i bit će to dobar meč. Velika natjecanja nisu igre u kojima se netko nadigrava, nego u kojima se pobjeđuje. Nadam se da će nakon pobjede protiv Angole svaka sljedeća utakmica biti bolja i da ćemo dalje nastaviti kao u drugom poluvremenu protiv Angole. Svjesni smo da još uvijek imamo nekih stvari koje moramo poboljšati, pogotovo u obrani. Turnir je dug, nije lako igrati s ovakvim brzim i 'divljim' ekipama kao što su Japan i Angola, kazao je izbornik Lino Červar.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.