Goran Perkovac: Slovenci su već pet, šest godina skupa, sigurno nam neće biti lako

Subota, 06. siječnja 2024. 09:08 Napisao/la  SC
Goran Perkovac
Goran Perkovac

Hrvatski rukometaši u subotu (17) igraju protiv Slovenije, koja je u prvoj utakmici Croatia Cupa pobijedila (32:27) Crnu Goru.

HRS je ovako najavioo utakmicu:

Hrvatska je protiv Crne Gore na startu Croatia kupa pokazala puno lica. Jedno s teškim, tromim nogama u prvih 40-tak minuta, što i nije čudno jer su igrači već 10-tak dana u trenažnom procesu bez utakmica. Osim toga, Hrvatska je bila bitno oslabljena neigranjem čak petorice igrača, od kojih su mnogi članovi prve postave. Ali zato je s druge strane izbornik Goran Perkovac dobio jako mnogo od igrača koji su do sada manje igrali, i shvatio da se na njih može jako osloniti. Posebno lijepo bilo je naše lice u završnih desetak minuta. Hrvatska je u 37. minuti bila u minusu od tri pogotka (15:18). Do kraja je sve to nadoknadila i slavila s vrlo lijepih 29:25. Drugim riječima, u 23. minute drugoga dijela dala je 14, a primila samo 7 pogodaka.

Nema sumnje da će našoj reprezentaciji trebati ovo najbolje lice ukoliko želi pobijediti i Sloveniju. Njihov izbornik Uroš Zorman, bez obzira na neke izostanke (Domen Makuc, Blaž Janc, Stefan Žabić) još uvijek ima sjajan izbor igrača. Na vratima Slovenije su iskusni Urban Lesjak (33 god., Eurofarm Pelister) i Klemen Ferlin (34 god., HC Erlangen), a tu je i Miljan Vujović (23 god., TVB Stuttgart).

Na lijevom krilu čvrsto poziciju drži Tilen Kodrin (29 god., Vfl Gummersbach). Tu je i nešto mlađi, ali i s manjom minutažom Tadej Mazej (25 god., Celje Pivovarna Laško). Na desnom krilu su, rutiner Gašper Marguč (33 god., Telekom Veszprem) i Domen Novak (25 god., HSG Wetzlar).

Slovenija je izuzetno moćna na crti. Tu je prvo ime Blaž Blagotinšek (29 god., 202 cm, SG Flensburg Handewitt). Uz njega je Matej Gaber (32 god., 198 cm, OTP Bank – Pick Szeged). Za treće mjesto bore se Kristian Horžen (24 god., RN Lowen) i Jernej Drobež (23 god., Gorenje Velenje).

A što tek reći za vanjsku liniju. Igru Slovenije organizirati će Dean Bombač (34 god., OTP Bank – Pick Szeged), Miha Zarabec (32 god., Wisla Plock) te Rok Ovniček (28 god., HBC Nantes). Tu je na lijevoj strani Borut Mačkovšek (31 god., OTP Bank- Pick Szeged), desno iskusni Jure Dolenec (35 god., Limoges), itd, itd…

Hrvatska i Slovenija igrali su mnogo puta međusobno. Na europskim prvenstvima recimo čak pet puta. Hrvatska je uspješnija za jednu pobjedu.

- Moram reći da sam većim dijelom utakmice protiv Crne Gore zadovoljan. Obrana je bila dobra. 25 golova, prvo poluvrijeme 13, drugo 12, to je bilo dosta dobro. U napadu sigurno možemo i moramo još bolje. I ta tranzicija, to nas muči, ali to također mora biti još brže i bolje. Mogu razumjeti igrače, puno smo trenirali, malo su i noge teške, ali nadam se da će iz utakmice u utakmicu ići sve bolje. Utakmica sa Slovenijom će nam biti dobar trening. To je reprezentacija koja igra brz i dobar rukomet, koja zna što radi. Uigrani su, već su pet, šest godina skupa, nama sigurno neće biti lako. Ali to smo i htjeli. Odigrati jednu tešku utakmicu u kojoj ćemo vidjeti tko smo i što smo, kazao je izbornik Goran Perkovac.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.