Goran Mrđen: Nakon ovakvog poraza od Norveške teško je bilo što suvislo reći

Četvrtak, 08. prosinca 2016. 15:51 Napisao/la  SC

Jedan od razloga poraza je i statistika vratara, njihovih 18 obrana u odnosu na naše četiri, kaže izbornik Goran Mrđen

- Čestitam Norvežankama na pobjedi. Nakon ovakvog poraza teško je bilo što suvislo reći. Mislim da smo dobro otvorili utakmicu i nekih 20 minuta smo bili dobri, a poslije smo se raspali, izjavio je izbornik hrvatskih rukometašica Goran Mrđen nakon uvjerljivog poraza od Norveške (16:34) na Europskom prvenstvu.

Norvežanke su najtrofejnija ženska reprezentacija u povijesti.

Osvojile su šest olimpijskih odličja, pri čemu i dva zlata (2012., 2008.), imaju devet medalja sa svjetskih prvenstava od kojih su tri zlata (2015., 2011., 1999.), a čak šest puta su bile europske prvakinje.

Ukupno su osvojile čak 25 medalja na velikim međunarodnim natjecanjima.

Norvežanke su na posljednjem EP-u osvojile zlato, dok su naše igračice premda se igralo u Hrvatskoj i Mađarskoj osvojile 13. mjesto.

Nažalost, razlika u kvaliteti je bila prevelika i odabranice Gorana Mrđena doživjele su debakl.

- Jedan od razloga poraza je i statistika vratara, njihovih 18 obrana u odnosu na naše četiri. Nakon dobrog starta utakmice raspala nam se obrana, izgubili smo samopouzdanje. Rezultat je neugodan i previsok, ali ne možemo si pomoći. Znali smo kada smo došli s mladom reprezentacijom i mladim vratarima da će to biti jedan od mogućih problema, dodao je Mrđen.

U drugom susretu iz naše skupine Rumunjska je pobijedila Rusiju 22:17.

Na ljestvici vodi Norveška sa četiri boda, Rumunjska i Rusija imaju po dva boda, dok je Hrvatska posljednja s dva poraza.

Susreti trećeg kola na rasporedu su u petak, 9. prosinca, a sastaju se Rumunjska - Hrvatska (18.30) i Rusija - Norveška (20.45)

Poredak:  Norveška 4, Rumunjska  2, Rusija 2, Hrvatska 0

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.