Goluža: Utakmica sa Slovenijom nije nam puno značila

Četvrtak, 19. siječnja 2012. 13:55 Napisao/la  Milan Kosanović

Kada malo bolje pogledamo stvari, ova utakmica  nam nije puno značila, jer mi moramo pobijediti Norvešku, ako želimo sva četiri boda. Svjesno smo opteretili neke igrače jer osim rivalstva ove dvije reprezentacije, nismo imali što izgubiti. Bili smo okrenuti sljedećoj utakmici, rekao je izbornik Hrvatske

Hrvatska protiv Slovenije nije blistala, ali je razlika u kvaliteti u odnosu na Slovence bila očigledna, pa su tako izabranici Slavka Goluže upisali novu pobjedu na Europskom prvenstvu i izborili plasman u glavnu fazu natjecanja u Novom Sadu.

-  Čestitam Slovencima na fer i korektnoj igri. Bila je ovo pravi susjedski derbi. Bilo je tenzija i na jednoj, i na drugoj strani. U obrani je bilo dosta propusta. Nismo dobro riješili dodavanje prema kružnom napadaču. Nismo bili agresivni, a znali smo da će biti pritisak na pozicije 3 i 4 u našoj obrani. To je Zorman jako dobro radio. Nismo bili na osam metara, što sam cijelo vrijeme tražio od igrača. Sami smo utakmicu doveli u neizvjesnost. Kada smo imali tri četiri razlike, popuštali smo u realizaciji. Da smo imali „hladnu glavu“, utakmica ne bi bila ovako zanimljiva. Znao sam da je Denič dobro pripremio ekipu. Ima izvanrednu, mladu, borbenu ekipu, svi komplimenti Slovencima. Bez obzira na sve, mi moramo zaboraviti ovu utakmicu -  rekao je Goluža i dodao.

- Kada malo bolje pogledamo stvari, ova utakmica  nam nije puno značila, jer mi moramo pobijediti Norvešku, ako želimo sva četiri boda. Svjesno smo opteretili neke igrače, koji su radili u teretani, jer osim rivalstva ove dvije reprezentacije, nismo imali što izgubiti. Bili smo okrenuti sljedećoj utakmici, a sigurno je da su Slovenci napravili korak nazad, zbog čega mi je žao, zaključio je Goluža.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.