SLAVKO GOLUŽA UOČI MAĐARA

Mađarska želi osvetu za poraz u Londonu

Ponedjeljak, 14. siječnja 2013. 23:16 Napisao/la  SC

- Lacković je puno bolje nego se to isprva činilo. Mogao je igrati, no nismo htjeli riskirati, kaže Goluža

Iako su hrvatski rukometaši uvjerljivo odradili drugi ispit na svjetskoj smotri u Španjolskoj, izbornik Slavko Goluža našao je neke zamjerke na prezentaciju svojih pulena.

- Bilo je dosta grešaka protiv Alžira, ali smo imali agresivnost i brzinu koja nas je dovela i situaciju da lako dolazimo u izrazite šanse, objasnio je Goluža nakon pobjede protiv Alžira (31:20).

Hrvatski rukometaši neugodne su Alžirce zaustavili na 20 golova. Pobjeda je mogla biti i uvjerljivija da su hrvatski igrači jednaku koncentraciju pokazali i u napadu.

- Tražio sam od svojih igrača čvrstu obranu, koja je dosta dobro funkcionirala pogotovu u drugom dijelu. Šteta što smo promašili priličan broj zicera. Znali smo vrlo dobro kakvu utakmicu očekujemo, Alžirci su jako čvrsti u dvobojima, te je trebalo igrati brzo. Rotirao sam sve igrače i to je dobra priprema za sutrašnji dvoboj s Mađarima, kazao je Goluža, koji je dodao kako ozljeda Blaženka Lackovića ipak ne bi trebala biti teže prirode.

- Lac je dobio neugodan udarac, ali je puno bolje nego se to isprva činilo. Mogao je nastaviti igrati, no nismo htjeli ništa riskirati, te  igrati već s Mađarima, dodao je izbornik Hrvatske koju u utorak navečer (21.15) očekuje sojetno teži ispit.

U okviru trećeg kola skupine D očekuje ih stari znanac - Mađarska. Dvije su se reprezentacije prošlog  ljeta susrele u dvoboju za treće mjesto na OI u Londonu.

- Mađari su jako neugodna ekipa, čvrsti su u obrani 6:0, te moramo biti pametni, strpljivi i napadati široko, te spriječiti njihovu kontru. Dobro ćemo ih analizirati, ali neće to biti utakmica kao na OI u Londonu. Oni su se pripremali deset dana duže od nas i sigurno će tražiti osvetu za London, zaključio je Goluža.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.