Zoran Gobac: Cilj je četvrtfinale, a Baliću i Metličiću su i dalje otvorena vrata reprezentacije

Ponedjeljak, 21. siječnja 2013. 17:36 Napisao/la  SC

Bjelorusi su korektna reprezentacija, no mislim da naša reprezentacija igra superkvalitetno. Neće biti lagana utakmica, ali je realno očekivati naš prolaz, smatra prvi čovjek hrvatskog rukometa

Prvu službenu utakmicu muška rukometna reprezentacija Hrvatske odigrala je 1994. godine u kvalifikacijama za EP. Prvi suparnik bila je Bjelorusija. Igralo se u Zagrebu pred 5.000 gledatelja. Danas je neko drugo vrijeme ali protivnik je isti. "Alfa i omega" hrvatskog muškog rukometa Zoran Gobac u Španjolskoj je u punoj formi. O Bjelorusima je rekao:

- Oni su korektna reprezentacija, no mislim da naša reprezentacija igra superkvalitetno. Neće biti lagana utakmica, ali je realno očekivati naš prolaz , smatra Gobac koji time potvrđuje da je cilj četvrtfinale:

- Taj smo cilj postavili u trenutku kada smo računali na zdrave Lackovića, Buntića i Štrleka. Nadamo se da će naš liječnički tim uspjeti osposobiti Bičanića, Vukovića, Čupića i Horvata. Pozvali smo i Ninčevića koji je bio s nama na OI u Londonu. Eventualnom današnjom pobjedom osigurali bi peto mjesto što je bio prvi cilj koji smo si zadali, a onda ćemo vidjeti što dalje, jasan je bio Gobac koji je onda ponudio nešto jako zanimljivo. Naime Ivano Balić prvi mu je prišao u Madridu i pružio ruku, a Gobac o tome kaže:

- Pa red je da mlađi prvi priđe i pozdravi starijeg od sebe. S Ivanom sam kratko razgovarao, ništa određeno. Pitao sam ga kako je, on je rekao i to je to, rekao je Gobac i potom pojasnio da Balić nije rekao zbogom reprezentaciji.

- Ne, zašto?! On će konkurirati za kvalifikacijske utakmice za odlazak na Europsko prvenstvo protiv Mađara, početkom travnja. Bit će kandidat kao svaki aktivni hrvatski igrač. I Pero Metličić bit će kandidat. Samo moraju prvo dobro igrati u svojim klubovima i tako se nametnuti izborniku da ih pozove. To je jedini kriterij, zaključio je Zoran Gobac.

Lacković - Balić - Metličić. To nekako nestvarno zvuči u 2013. godini, Ali, kod Gopca se nikad ne zna gdje će nas i s čime iznenaditi.

Za kraj je Gobac prepričao i strašan šok koji su doživjeli predsjednik HRS-a Sandi Šola, hrvatski veleposlanik u Španjolskoj Neven Pelicarić i on kada im je nakon utakmice protiv Španjolske propalo dizalo u madridskoj dvorani Caja Magica. Lift je zbog puknuća sajle propadao dvadesetak metara, a pad je zaustavio sigurnosni sustav oko trećeg kata. Vatrogasci su ih brzo izvukli na sigurno, a nitko nije ozlijeđen, no šok nije izostao.

- Doživjeli smo velike strahove. Bila je visina od 20 metara, sve je propalo i otpala su vrata. Sat vremena smo visili i onda su nas pomoću protupožarnih ljestvi izbacili van, što je bilo vrlo nezgodno jer ne znaš hoće li te prikliještiti ili će pasti. Katastrofa. Ostali smo visjeti jedno dva i pol metra. Samo je problem što ne možeš od tamo izaći , rekao je Media servisu Gobac i najavio da će hrvatska delegacija zbog pretrpljenog straha tužiti vlasnike objekta.

- Mi smo dali punomoć našem odvjetniku Grahovcu koji se sada bavi s time, pa ćemo vidjeti, poručio je za kraj Gobac

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.