EHF Euro 2020: Francuskinje lakoćom izborile finale, Hrvatska u nedjelju za treće mjesto

Petak, 18. prosinca 2020. 19:14 Napisao/la  SC

Francuskinje su se serijom 9:0 od osme do 19. minute odvojile na golemih 11:3 i hrvatske djevojke našle su se u mat poziciji iz koje više nije bilo povratka

EHF Euro 2020: Francuskinje lakoćom izborile finale, Hrvatska u nedjelju za treće mjesto
Foto: ehf-euro 2020

POLUFINALE EUROPSKOG PRVENSTVA

HRVATSKA – FRANCUSKA 30:19 (15:5)

Dvorana Jyske bank u Herningu. Bez gledatelja.

Suci: Christiansen, Hesseldal (obje Danska).

HRVATSKA: Bešen, Pijević, P. Posavec, Krsnik 3 (3), S. Posavec, Mičijević 2, Milosavljević 2, L. Kalaus 1, D. Kalaus, Ježić 3, Japundža, Simara 2, Debelić 2, Mamić, Vidak 1, Blažević 3.

FRANCUSKA: Leynaud, Darleux, Nocandy 2, Coatanea, Valentini 2, Zaadi Deuna 4 (1), Kouyate 1, Niakate 4, Dembele 3, Sercien 2, Flippes 2, Kanor, Edwige, Foppa 2, Nze Minko 4, Lacrabere 4 (2).  

Isključenja: Hrvatska 4, Francuska 2 minute. Sedmerci: Hrvatska 3 (3), Francuska 5 (3).

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija nije uspjela napraviti korak više i nakon povijesnog nastupa u polufinalu izboriti još povijesniji nastup u finalu.

Djevojke izbornika Nenada Šoštarića poražene su od aktualnih braniteljica naslova Francuskinja, jedan nevjerojatan pad tijekom prvog poluvremena polufinalne utakmice stajao je hrvatske djevojke poraza u utakmici koja je na taj način bila lišena svake neizvjesnosti.

Nisu hrvatske djevojke loše otvorile utakmicu, u osmoj minuti Čamila Mičijević je svojim prvim pogotkom dovela Hrvatsku u vodstvo 3:2.

Tridesetak sekundi kasnije Ana Debelić zaradila je isključenje nakon kojega ništa više nije bilo isto.

Od osme do devetnaeste minute igrala je samo jedna reprezentacija – Francuska.

Francuskinje su se serijom 9:0 od osme do 19. minute odvojile na golemih 11:3 i hrvatske djevojke našle su se u mat poziciji.

Tih jedanaest crnih minuta hrvatska je odigrala u velikom grču, s puno pogrešaka, s prilično bezidejnim napadom i obranom koja se niti na jedan način nije mogla suprotstaviti lakonogim suparnicama, koje su svaku pogrešku nemilorsdno kažnjavale.

Hrvatska je bila neprepoznatljiva, Francuska je apsolutno izdominirala u obje faze igre, u obrani i u napadu.

Koliko su Francuskinje dobro odigrale prvih trideset minuta najbolje će ukazati podatak da su hrvatske djevojke postigle samo pet golova.

I to dovoljno govori.

Iako su u nastavku zaigrale ponešto bolje, naročito na otvaranju drugog dijela, bilo je jasno da djevojke izbornika Nenada Šoštarića više ne mogu bitno utjecati na konačni ishod.

Jednostavno, hrvatske djevojke izgubile su od boljeg suparnika, nema mjesta očajavanju, ma koliko bio bolan ovaj poraz treba čim prije zaboraviti i pokušati se oporaviti za utakmicu za treće mjesto u nedjelju (15.30 sati).

Jer i brončana medalja bila bi itekako velika nagrada za sve što su na ovom prvenstvu napravile.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.