EP rukometašica: Hrvatska doživjela prvi poraz, Marta Mangue i Španjolke ponovno bolje!

Srijeda, 05. prosinca 2012. 19:40 Napisao/la  SC

Španjolska - Hrvatska 25:21 (13:10)

Europsko prvenstvo – 2. kolo Skupine C

ŠPANJOLSKA – HRVATSKA 25:21 (13:10)

Dvorana Spens, Novi Sad. Gledatelja: 800. Suci: Brunovsky i Canda (Slovačka)

ŠPANJOLSKA: Gonzalez, Navarro, Martin 3, I. Fernandez 4, Cuadrado, Mangue 7, Aguilar, Benzal, Alonso, Chavez, Pinedo 3, M. Fernandez 1, Amoroso 1, Pena 3, Elorza, Cabral 3.

HRVATSKA: Bašić 2, Franković, Čović, Džono, Peraica 1, Milanović-Litre 3, Zebić 7, Lovrić, Ježić 2, Elez 5, Gaće, Petković, Kožnjak, Nemaškalo, Jelčić, Žderić.

Sedmerci: Španjolska – (2) , Hrvatska 2 (2). Isključenja: Španjolska  6, Hrvatska 8 minute.

 

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija doživjela je prvi poraz na Europskom prvenstvu u Srbiji. Bolje od igračica izbornika Vladimira Canjuge bile su Španjolke koje polako postaju crna mačka hrvatske ženske rukometne reprezentacije. Igrala se 58. minuta kada je Cabrala iz kontre zabila za 24:21, dva boda bila su već u džepu Španjolki.

Nakon pobjede nad Mađarskom najbolje hrvatske rukometašice drugu utakmicu na Europskom prvenstvu u Srbiji otvorile su u jednakom ritmu protiv favoriziranih Španjolki.  Hrvatska se Španjolskoj suprotstavila s 5-1 obranom koja je dala „rezultata“ u utakmici s Mađaricama, no još jednom se pokazalo da hrvatske rukometašice nerijetko ne znaju gdje se nalaze u toj obrambenoj formaciji. Obje reprezentacije izmjenjivale su se u vodstvu te igrale u egalu sve do 19. minute susreta kada je Molinos Fernandez zabila za prvih plus dva jedne ekipe (9:7).

Nekoliko minuta kasnije Alonso je povisila na plus tri (11:8), a hrvatski brod je počeo tonuti. Nedugo zatim Cabral je jurnula u kontru, zatresla mrežu Marte Žderić, no slovački suci dosudili su prijestup i spasili igračice trenera Vladimira Cnjuge. S dva izvrsna pogotka izvana Kristine Elez i Sonje Bašić, Hrvatice su se vratile u igru (11:10), no do kraja prvog poluvremena Španjolke su ponovno otišle na neugodnih plus tri (13:10). Ipak, s obzirom na čak 14 tehničkih pogrešaka Hrvatske u prvom poluvremenu onda zaostatak od tri pogotka i nije neko čudo.

Hrvatska je odlično otvorila drugo poluvrijeme, serijom 3:0 koju je u 35. minuti zaključila Vesna Milanović-Litre na semaforu je stajalo 13:13, a utakmica je ponovno bila na početku. Ipak, Španjolke su ponovno pobjegle na plus tri (17:14), Hrvatska se ponovno vratila u 43. minuti pogotkom Maje Zebić (17;17), no u završnici susreta probudila se jedna od ponajboljih svjetskih igračica Marta Mangue te povukla svoju ekipu ka drugoj pobjedi u Novom Sadu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.