EP U RUKOMETU

Hrvatski rukometaši ostali bez postolja u Danskoj

Nedjelja, 26. siječnja 2014. 16:54 Napisao/la  SC

Utakmica za 3. mjesto: Hrvatska - Španjolska 28:29 (13:16)

Utakmica za 3. mjesto

HRVATSKA – ŠPANJOLSKA 28:29 (13:16)

Herning, Jyske Bank Boxen    

Suci: Stark i Stefan (Rumunjska)

HRVATSKA: Losert, Alilović, Duvnjak 7, Kopljar 1, Vori 1, Gojun, Horvat 3, Vuković, Bičanić, Buntić 5, Valčić, Štrlek 3, Čupić 2, Musa 2, Ninčević, Slišković 2

ŠPANJOLSKA: Sierra, Perez de Careas, Gurbindo, Rocas 1, Maqueda 4, Tomas, Entrerrios 2, Sarmiento 2, Aguinagalde 6, Ugalde 2, Andreu, Canellas 8, Morros 2, Garcia, Rivera 1, Guardiola 1

Sedmerci: Hrvatska 3(5),                     Španjolska 4(4)

Isključenja: Hrvatska 6 minuta,         Španjolsak 6 minuta

 

Hrvatska reprezentacija vraća se kući bez medalje. U utakmici za broncu Španjolska je pobijedila Hrvatsku rezultatoma 29:28. Slavko Goluža ostao je na trima broncama nakon što je odveo reprezentaciju u četvrto polufinale na velikim natjecanjima.

Na početku susreta imali smo jedno od dva vodstva u cijelom prvom poluvremenu, a Španjolci su uglavnom kontrolirali rezultat u svoju korist. U 10. minuti Musa je pogodio za naše drugo vodstvo 5:4. Naši igrači uspjeli su spriječiti Aguinagaldea, ali su raspoloženi bili Canellas, Maqueda i Entrerrios. Nakon vodstva Španjolske 11:8, Denis Buntić ulazi u seriju, pogađa tri puta i vraća nas na 11:11, ali to je bila naša najsvijetlija točka u prvom dijelu. Tada se budi Aguinagalde i sa dva pogotka diže Španjolsku, poluvrijeme završava 13:16.

U drugom dijelu lovimo rezultat i najbliže smo nakon 2 pogođena sedmerca Čupića za rezultat 17:18, ali nikako da se potpuno vratimo u susret. Španjolci su agresivniji u obrani, manje od nas griješe u napadu i održavaju prednost od 1,2 gola. U 50. minuti Aguinagalde postiže svoj peti pogodak za 23:26, naši igrači uspjevaju doći samo na gol zaostatka preko Duvnjaka za 26:27. Velika pogreška u napadu sa igračem više i potom isključenje Duvnjaka u 58 minuti koštale su nas poraza.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.